Att växa

24bonablogg.jpg

Henrik har världens bästa fröken. I går på skolavslutningen fick han ett handskrivet kort om hur fantastisk duktig han har varit under sitt första läsår. Och så fick han en liten inslagen rosenböna att plantera här hemma. Jag känner mig ödmjukt tacksam över det sammanhang han har hamnat i under sina skoldagar. Den där lilla bönan handlar väl just om det. Att få växa på sina egna villkor. Så här på den första sommarlovsdagen – Hurra för er alla engagerade pedagoger där ute!

24bona1blogg.jpg

Så i dag planterar vi en liten böna. Jag bläddrar i Arkitektens fritidshus som jag har på sommarlån från biblioteket. Vilken fin bok. Mina chokladblommor skämmer bort mig med en otrolig blomning. Eftersom utevistelserna är begränsade nu i detta väder, har jag tagit in blommor för att kunna njuta doften. Sovrummet är insvept i en chokladdimma. Fantastico.

En fin torsdag!

signature

11 comments

  1. här är en till som haft ryslig tur med pedagoger så här långt:) att det finns så fina böcker på bibblan… får bli bättre på att ta mig dit.

  2. En ljuvlig bok att bläddra sjunka in i, som jag precis nyligen beställde själv. Står sig fint i bokskåpet, tas fram då och då.Chokladblomman står fint på bordet, blev lite lusig härom dagen men jag räddade den tror jag med lite diskmedel.Vilken fin liten present, tycker om presenter som har en tanke bakom sig.

  3. Fler sådana fröknar!!Vilken glädje som mamma också att veta att sitt barn blir sett och hört i skolan :)Trevlig torsdag på dig också!

  4. Du inspirerar mig verkligen, Weronica! Din inredningsstil, inställning till inredning och livet i övrigt verkar helskön.Upptäckte din blogg ganska nyligen och följer dig noga hädanefter;-)

  5. Det är helt otroligt hur fort barnen växer upp, jag har själv två barn som redan går i skolan och det känns inte som det var så längesen man gick och vaggade dom i vagnen. Men tiden går och det gäller att stanna upp ibland och riktigt njuta av vad man har. En hyllning till alla underbar fröknar och lärare som finns där ute, tack för att ni finns!

  6. Funderar på en tur till biblioteket imorgon… Föregångaren “Arkitektens hem” har jag i hyllan här hemma. En riktig favorit! Plockar ner den och bläddrar mig fram och tillbaka, allt som oftast, fortfarande, fast att den “bott” i min Ivar 😉 ett bra tag nu.Tack för boklånetips, känns säsongsrätt, och trevlig helgstart blåses åt ditt blåsiga håll! ;)/helena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *