En dag

På tal om att bli carpe diemig. Jag racerläste En dag på Gotland. Alla eventualiteter när det gällde framställningen, skingrades av vad Nicholls gjorde med mig. Känslomässigt berörd är ett understatement. Boken tryckte på rätt knappar, utan att för den skull förlora sig i sentimentalitet. Densamme David Nicholls var en av de som skrev det rappa manuset till en av mina favoritserier ever – Kalla Fötter. Jag hade lovat mig själv att inte kika på trailers inför den kommande filmen (svensk premiär den 14 oktober), men när Anna på Rackarungar lade ut en länk i går så var det kört. Jag ville liksom behålla den där bokkänslan och ha mina Em och Dexter i fred, men svag i anden klickade jag naturligtvis på länken. Och nu kan jag inte låta bli att trycka på repeat. När en bok blir till film, kan det ju bli galet. Men denna gång verkar det lovande. Jag hoppas så att detta är riktigt bra. För det förtjänar den boken. Och har ni inte läst boken, så gör det.

Fånga dagen, eller något i den stilen :).

 

signature

12 comments

  1. Jag har också läst denna bok i sommar men gillade den inte alls lika mycket som alla andra tycks göra. Blev så besviken på slutet att jag blev anti hela boken. Tyckte att Dexter var otroligt självgod och att Emma förtjänade någon bättre. Däremot älskar jag \”Kalla Fötter\”!\r\nKram och krya på dig <3 Carina

  2. Hej!! Stackare vad du varit med om!!! Skönt att höra att det inte var något allvarligt men jag kan tänka mig att hjärnan snurrar i ett sådant lägen. \n\nPå tal om En dag så köpte jag den boken igår för att ta med mig hit ut på landet. Ser med spänning fram emot att få gotta ner mig en regnig dag med den i högsta hugg. \n\nStor kram till dig!

  3. \nSå kul att boken blir film! Tänk att jag just igår sätt och tittade på Kalla fötter då jag behöver muntras upp och tänka på annat än min onda stukade fot. Den serien tycker jag funkar i alla lägen. Håller med dig bästa serie ever.\nMen än idag klarar jag inte av att se när Rachel gick bort.\n\nJag hoppas att du snart känner dig bättre efter den elaka inflammationen , krya krya!\n\nCarina\n\n

  4. Jag gillade boken, skrattade verkligen högt flera gånger åt den underbara rappa dialogen. Vet inte ens om jag någonsin har skrattat så mycket åt någon bok! Men slutet.. njaaae, jag tyckte inte om det och jag blev inte heller berörd av deras \”kärlekshistoria\”, jag får hålla med finacarina där. Ska bli spännande att se filmen för att se hur de hanterar slutet.

  5. Jag läste boken i juni, slutet läste jag på ett plan från LosAngeles och jag fick lägga ifrån mig boken flera ggr för att det trillade några tårar och det kändes så påträngande i det trånga planet … Den första halvan av boken irriterade mig enormt, gillade inte alls Dexter, vilken egotyp! Fanns inte något jag gillade hos honom. Dialogen var rapp men tröttsam ibland… Men ändå fångade boken mig, som ett lite bittert och både lyckligt och olyckligt livsöde, men med en oangenäm känsla. Måtte aldrig min dotter träffa en sån drummel till man… haha! kram Milla

  6. Sorry! :)\n\nSnyftande tittade jag en gång till på trailern och önskade så innerligt att de kommer att ge oss en superamerikanskt happy-end-version i filmen. Fast ändå inte! Eller jo, kanske…

  7. Ja jag läste om boken på hennes blogg igår och tänkte att den måste jag läsa, så kul med boktips. Alltid bättre att läsa boken först och sen se filmen tycker jag….Ha en fin helg. Kram Johanna

  8. Jag tänkte faktiskt börja läsa boken i helgen, den har legat länge, länge och gottat till sig. Hoppas bara att jag inte besviken efter all hype.\r\n\r\nHa en skön helg och krya på dig!!!

  9. Boken ligger och väntar på mig, har ännu inte kommit igång med den. Men filmen! Åh som jag väntar. Med tårar i ögonen och knottror på huden ser jag trailern om och om igen. Snart…

  10. Jag vågar inte titta på trailern… 😉 Jag läst klart boken i förra vecka och måste suga lite till på karamellen. Tyckte boken var jättebra! Hoppas filmen blir lika bra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *