Aktuell bokhög

 

En kasse med efterlängtade bibiloteksböcker får alltid mitt hjärta att banka. Reservationerna tycks ha gått min väg den senaste tiden. Nu skall jag ladda inför Nobelprisutdelningen genom att läsa Staffan Bergstens biografi om Tomas Tranströmer. Och så ger jag mig i kast med Karl Ove Knausgårds tredje kamp. Magnus Utvik pratade om den i Godmorgon Sverige i morse – finns att titta på här om ni vill. Svarta bokryggar som försvinner mot bakgrunden har såväl Martina Bonniers Obsession som Jane Rhys Sargassohavetmen även de ligger där i högen. For the love of books – and chocolate macaroons. 

10 comments

  1. Åh vad bokhögar är fantastiskt, finns inget vackrare ; ) Tranströmer är en favorit och jag blev riktigt glad över nobelpriset! Har inte läst, ännu, Knausgård – ska jag? Är det bra? \nkram\nMalin

  2. Malin: Jag håller med – såklart. Mina kära bokhögar som finns överallt – vill aldrig leva utan. Knausgård ja. Den första delen läste jag sådär koncentrerat fint så att man kan gå in lite i boktrance över lediga dagar i juni. Det passade boken väldigt bra. Den kräver mycket – ofta oändligt detaljrikt, långsamt, drömskt – en bok som tjänar på att man går in i dess eget inneboende tempo. Jag tyckte mycket om den. Tvåan. Då hade jag inte alls de läsförutsättningarna. Jag var inne i en Harry Potter-grej och slukade där. Och så fick jag tvåan på korttidslån från biblioteket. Jag var inte läsaren för den boken just då. Får se hur det går med trean nu. Jag återkommer i ärendet!

  3. Kan bara hålla med er båda två. Bokhögar – så vackra.\r\n\r\nBöcker är balsam för själen. Jag önskade att det fanns mer tid. Jag har en hel hög från bokhyllan som bara ropar efter att någon varsamt ska läsa i dem.\r\n\r\nKram Anna

  4. Anna: Ja, det är ju just det. Tiden. När jag är inne i ett riktigt lässtim så tänker jag dock att tiden finns ju om man prioriterar bort annat – som Desperate Housewifes som jag faktiskt inte behöver se längre – lite gäsp där – eller den där timmen framför dataskärmen kvällstid. Det går i perioder. Läsning är ju lust så man skall vilja, men ibland behövs det lite inkörning också – så har det varit för mig det sista året. Men högar – med egna böcker då och inte lånetid som tickar kanske – är lite hoppingivande ändå – om när man verkligen skall läsa dem. Man behöver längta lite ibland också 🙂

  5. vilken härlig bokhög !!\ntillbehören var rätt \nokej de med .. *ler*\n\nhelt underbart när böckerna\nligger där & väntar på en \nmed sina magiska världar\natt gå vilse i en stund. \n\n?

  6. Mia: Tack :)\n\nKicki: Jag slukade dem i eftermiddags. Båda två, glupsk som jag är trots att det egentligen räcker med en. Men man är inte alltid måttfull 😉 Kram\n\nHannah: Precis så ja. På pricken. All läsförväntan i alla dessa högar. Älskar det.

Leave a Reply

Your email address will not be published.