Fredagssvepet vecka 46

Jo, det blev fredag denna vecka också. Nästa söndag är det den första advent. Jag må ha talat mig varm för vita amaryllisar och vinterpyntad förväntan, men att jag nästa helg skall ställa mig och baka saffranssemlor – nej, dit har jag inte kommit ännu. Håll till godo med veckans fredagssvep!

Therese Sennerholt lanserar nyheter nästa fredag. Hälsningskorten för jul- och nyår talar till mig överraskande nog [sic]. Bild från Lotta Agatons blogg.

 

Vacker klänning i virkad spets till de lite större barnen från H&M.

Favoriterna Alphabet Bags har lanserat en bröllopskollektion.

Jag börjar känna mig som den snart fyrtioåriga tant som jag faktiskt är när det kommer till Twilightfilmerna. Trogna läsare minns min förälskelse i hela fenomenet för snart två år sedan. Jag föll handlöst för magin i den första filmen, liksom så många andra gjort innan mig. Min kära filmsnuttefilt. Men sedan gick det snabbt utför. Där Edward Cullen log med sitt sneda leende så där så att “jag blir fjorton igen på studs” i den första filmen och man oaade och aade, tja den magin miste man sedan – tyvärr – för det är ju himla trevligt att ryckas med av något. Breaking Dawn har fått usla recensioner – inget annat att vänta i och för sig – men med erfarenheterna från de andra filmerna så antar jag att det finns lite sanning bakom det hela. Sorry Rob. Bild; Vanity Fair/Bruce Weber.

 

En familjeangelägenhet är däremot DVD-premiären på den sista Harry Potter filmen. Vi såg om alla de andra filmerna på höstlovet, så nu väntar frossa såklart. Tryck från Etsy.

I vanlig ordning saknar jag motståndskraft mot Svenskt Tenns uppdukade jul. Kolla t ex in julstrumporna. Ack, ack, så lätt man kan trilla dit. Fint hänge i mässing och vitmetall.

Änglaspelet gjorde comeback hos mig förra året. Byggfabriken har plockat fram en jul med doft av svunna tider, med bland annat de plingande små.

Lite fredagsdans.

Bedårande för små fötter till vintriga kalas från Lindex.

Jag hade turen att vinna ett sådant fint armband i veckan. Jag hjärtar från lilla u.

Det kanske är just den här filmen som behövs för att komma i riktig adventsstämning. The Holiday på trean på söndag efter Pan Am.

Jag hoppas att ni alla får en riktigt fin helg!

14 comments

  1. Åh vilket fint svep. Jag tycker också mycket om det julpynt jag såg att Svenskt tenn plockat upp i deras webshop! Och vad fint änglaspelet ser ut i silver! Och tack för påminnelsen – The holiday måste jag ju se på någon dag framöver. Älskar den filmen. En fin dag till dig!

  2. Härligt med svep! Jag dåndimpade när ST öppnade sin julshop. Vet inte hur jag ska kvitta mig med Estrid Ericssons förbannelse! Försökte välja ngra favoriter men blev tokkär i allt. Däremot trist att höra att du mår så dåligt. Tungt tungt tungt. Hoppas det blir en ljus helg på andra sätt!

  3. Fint svep som vanligt. Harry-trycket är ett toppentips, det skulle passa finfint som julklapp till min dotter som älskar allt som har med HP att göra.\n\nTrevlig helg!

  4. Jag efterlyste ett änglaspel i silver, men köpte ett i mässing förra året. Nu tycker jag att det i mässing ändå är finast! (i alla fall som det ser ut på bilden)\nHa en trevlig helg!

  5. Tack för ett fint svep! Älskar dina reflextioner…\n\nDen 10:e tittar jag till mässingstjärnorna, och mycket annat, på Strandvägen, och så har maken lovat mig en tesittning i salongen. Det får man lov att se fram mot när november drar mot kyla och mer mörker.\n\n\’Önskar min bloggvän en fin helg!\nKram.

  6. Alltid härligt att titta in här å få sig ett inspirerande svep 🙂 är själv ett twiligt mini fan <3 å har sett breaking dawn å tycker att den klättrade upp flera snäpp ... En film som blir bättre efter andra tredje gången... !

  7. Haha å hälften kommer inte med! Va iaf å såg Breaking Dawn i onsdags å den får mer än godkänd av mig, tycker att dom hittat tillbaka till 1a filmens magik! Tror fen blir ännu bättre när man ser den några ggr till 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.