Första advent

 

I dag åkte vi iväg på en julmarknad. Det var första gången som jag besökte Billa gård och Country Interior som ligger ca 2,5 mil från Linköping. Det var en artikel i lokaltidningen som blev incitamentet för mitt besök. De fina husen som herrarna har är välbekanta för tidskriftsnördar inom genren. Jag lyckades fotografera den vackra entrén utan någon alls, men det var ett undantag. Det var tjockt med folk när vi var där. Inriktningen är antikt blandat med utvalt inom lantlig, lite sliten stil. 

Lantlig idyll med isande vindar i dag. Nästa gång provar vi smörgåsbuffén som stod uppdukad.

I ett fantastiskt fint stall stod några lokala hantverkare, däribland en av mina favoriter – Ledbergs Krukmakeri. Att stå emot vit glaserad keramik – tja, det går helt enkelt inte. Duktiga Elisabeth Sundin hade gjort så fina arrangemang i de vackra skålarna.

Jodå, jag fick med mig en påse med lite blandat hem.

Väl hemma avnjöt vi de traditionella saffranssemlorna.

Klicka på kasetten. 

 

Jag hoppas att ni har en fin första advent!

10 comments

  1. Toppen med julmarknadsglimtar för en som stannade hemma denna regniga och blåsiga dag. Vilken lyx att sitta hemma i stugvärmen och få det serverat av dig 🙂 Tack!\r\n\r\n(Hoppas kommentaren skickas nu, den förra försvann, det har även hänt tidigare)

  2. Mysigt med julmarknad och ofta så himla kul att kolla in lokala hantverkares verk. Jag har svårt att stå emot sådant. Brukar få med mig både det ena och det andra. Särskilt sådant som går att äta;)

  3. Ser och låter väldigt trevligt. Åt vilket håll från Linköping är det? Ska uppåt eftersom hela min släkt håller till i Borensberg, Norrköping och Söderköping…. Kanske kan hinna med ett besök. Kramar Kicki

  4. Ja det är så mysigt os Björn och Marcus men jag får lite panik av allt folk som trängs där jämt…\n\nFina bilder:)\n\nTrevlig advent, kram!

  5. Ja just det, saffranssemlorna! Gudars så smarrigt. I år måsta jag baka dessa, men just nu finns det så mycket bak-inspiration på alla bloggar så jag blir helt sockerhög! \nJag hann med konstfack julmarknad, men det var inte mycket till jul. Mest konst..

  6. Å, den typen av marknadsutflykter är ju bara så himla mysiga att ta till så här års. Gillar dina bilder, kul att du låter kameran hänga med dig och delar med av inspirationen till oss! Tack!\n\nNu är jag med i saffransfas här och frysen känns tung av alla bullar just nu. Det blev sju plåtar fint gult och gott – både semlor och \”vanliga bullar\” och då följde jag receptet du länkat till. Åt skogen med Kesella nu då rå! :)\n\nKram kram.

  7. Kul att se bilder från Billa, jag visste inte att du bor i närheten av Linköping fast jag läst din och Helenas bloggar länge.\r\nJag har haft turen att få gå på specialkväll på Billa och det är ett underbart ställe, i synnerhet när man slipper trängas.\r\nOch tack för all inspiration, du har så fina bilder och skriver så att man blir glad!\r\nKram Anna

Leave a Reply

Your email address will not be published.