Bidrag till Fabriken: Julpyssel

 

Alltså, jag är ju ingen traditionell julpysslare av rang alls. Mitt pyssel i juletid handlar mer om arrangemang och små detaljer än att klippa och klistra och fixa. Så detta blir inte så mycket hur göra, utan mer en visuell inspiration till något av det som är jul 2011 för mig. Jag har utgått från några av de saker som jag använde till Livet Hemma IKEA – en målad plywoodskiva och några tavlor.

En enkel DIY-idé som även lever gott efter jul. En plywoodskiva med små borrade hål där jag sedan har sytt mellan hålen med broderigarn.

Det viktigaste i juletid för mig är säsongens växter. Här har jag satt hyacinter i IKEA:s växthus med mossa runtom. På kvällen lyser även en batteridriven ljusslinga i det lilla huset.

Årets pyssel inkluderar såklart årets bästa snabbfixerigrej – washitejpen. Här grafiskt Sennerholt med trådslöjd, egentextat på tejp samt en loppisfyndad julbonad. Jag gillar kontraster och krockar som blir till ljuv samklang.

Årets julpyssel är för mig mycket paketinslagning. Jag gillar att slå in i vanligt tidningspapper. Snyggt grafiskt blir det med engelska tidningar som jag slog in mina blommor i vid blomsterdisken och sedan återanvände hemma. årets julgodis har även de en washi kring sig.

Fin fjärde advent!

 

Bidrag till Fabrikens tema: Julpyssel.

signature

19 comments

  1. Jätte jätte fint:) Slingan är bara för ljuvlig, hoppas tomten hör min lilla önskan;)\n\nKram och fin fjärde advent från andra sidan!

  2. Av alla fina stileben du visat är nog detta det allra finaste. Himmel så fint! Jag som får krupp när det blir för mycket och för plottrigt tyckte att det här var riktigt smakfullt och fint. Vilket fint loppisfynd du gjort – superfin! \r\n\r\nTack för inspirationen!\r\n\r\n

  3. Men oj vilket vackert stilleben! Jag blir så inspirerad, och du bevisar verkligen att julen inte behöver vara röd!\r\nHoppas att du och familjen har en riktigt mysig fjärde advent!

  4. Jularrangemang är ju pyssel det med! Håller med alla kommentarer här ovan, vilka inspirerande bilder!\n\nLjusslingan har jag stått och fingrat på flera gånger på House Doctor, den är så fin. Ska genast läggas till på önskelistan till julafton 😉

  5. Alltså, jag undrar om jag kan få bli medlem i din fanclub? För du har väl en? \n\nJag tokgillar allt men kommenterar ju inte allt. Jag borde nog det, det är ju så kul med kommentarer (tycker jag) och du är en av mina favvobloggerskor 🙂 Haha, men du vet ju hur det är…det där med tid liksom… men huuur lång tid tar det att slänga in en liten kommentar…men ja du vet… ändå\n\nKram Tina

  6. Men!! Så snyggt!! Du är ju såå bra på det här!! : ) Alltid så inspirerande!!!\n\nSer att du har mig kvar i din länklista- some kind of wonderful.. Den sidan har några andra tagit över med mindre spännande bilder. Så plocka bort den.. Min nya/egna är den du ser jag skriver ifrån. \n\nHa det fint!!

  7. Vad du är duktig !\nGillar särskilt växthuset med hyacinterna, vilken toppenidé, kan tänka mig hur fint det är med ljusslingan också !\n\nHa en trevlig jul !\nKram Kicki i Åre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *