18 juni

 

Den första riktiga sommarlovsdagen för barnen. Det tar liksom ett tag att komma in i det. Härligt med nyfunnen frihet, men samtidigt en viss rastlöshet över det hela. I alla fall för mig som blir lite handfallen. Går och plockar lite här och lite där. Fixar med en del texter. å ena sidan gillar jag att låta disken stå. å andra sidan önskar jag att jag var lite mer handlingskraftig och städade hela köket – typ :). Det är lättare – och möjligen mer legitimt – att inte göra någonting i ett saftigt högtryck i en solstol sippandes på saft eller något i den stilen. Detta sommaringemansland får gärna bli till något mera just nu. Så typiskt svenskt att snacka väder, men så är det sedan man blev husägare. Skall kanske gå och klämma en och annan bladlus i alla fall. Så jag får något gjort här ;).

UPDATE: Och så kom solen. Ut med allt. Bort med möbelskydd, fram med parasoll – nu är det jag som blandar flädersaft! Och den där disken får definitivt stå kvar :).

UPDATE II: Så där ja. Nu har vi helgrått och regn här igen. Men en liten lucka mitt i, det fick jag!

signature

5 comments

  1. Vilken skön rapport från dagens kök – kunde varit hemma hos mig. Känns bra att se att fler låter luckan till diskmaskinen stå öppen!Ja, solen kom fram tillslut. Jippi ! Veckans lågtryck har varit tuffa för min skalle . Nu väntar vi alla på veckans viktigaste väderleksrapport!Lycka till med saftblandning och lus nypen!

  2. Skridskoänkan: Haha! Uncut version i dag ja 🙂 Så himla sugen på sol man är nu – för att sitta i skuggan då 🙂 Midsommar ser tungt ut här för oss i alla fall. Det brukar ju liksom vara så. Men inte fy skam att sitta inne heller med goda vänner och käka god mat. Japp, nu är världen några löss fattigare 😉

  3. Vi för också ett krig mot lössen just nu. I augusti brukar de fullkomligt explodera , får se nu hur vi lyckas med saneringen. Hatt och skuggsidan är min melodi med. Vi ska ju ut till skärgården och där brukar solen oftast titta fram. Man drömmer om den perfekta midsommaren i goda vänners lag. Men om allt regnar bort , så är det inte fy skam att sitta hemma och umgås i sitt STORA hus! Små stugor på landet kan under hällregn och vilda barn vara väldigt SMÅ! Let the sunshine in !

  4. Skridskoänkan: Ack, ack ja – är det inte det ena med trädgården, så är det det andra. Vi får se hur lössen utvecklas detta år 🙂 Midsommar är en sådan där helg som omgärdas av så mycket "hur det ska vara" – den där Pripps blå drömmen. Jag har slutat normalitetsstressa för ett antal år sedan och gör precis som behagas istället. Så mycket bättre det blev då 🙂 Hoppas att du får en fin afton – och mer sol – ja tack!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *