Fredagssvepet vecka 41

I morse var trädgården i kylans grepp och frosten smyckade de kvarvarande blommorna. Vackert, men samtidigt vemodigt. Håll till godo med veckans fredagssvep!

 

Anna har börjat sticka på slöjden och kom hem med en rosa minihalsduk i vardande. Stickandet satt faktiskt i mina fingrar efter en himla massa år. Inte för att jag någonsin varit speciellt bra på det eller haft tålamod att fullfölja saker – vi talar t ex lite tyst om att det egentligen var min mormor som stickade klart min skolprojektströja – men det verkar skoj. Lite sugen är jag. Förmodligen kan jag inte ge mig i kast med de fina mönstren i Helga Isagers nya bok, men kanske något mindre projekt. Vi får se.

Det krävs ett rum med en rejäl takhöjd (samt en välfylld plånbok) för att införskaffa Josef Franks ljusstake från femtiotalet som nu finns i produktion hos Svenskt Tenn. Stilig på rätt plats.

En helt annan prisklass har de små glögglasen från åhléns som verkar väldigt fina. De kan bli dina för 29 kr styck. Jag måste titta på dem IRL.

Fin kampanjbild från H&M:s kampanj Simply Elegant.

Även om IKEA:s jul slår upp portarna nu i veckan, så verkar det stora möbelvaruhuset ligga lågt på webben med det. Det finns inte någon uttalad jul på hemsidan ännu, men i verkligheten är det alldeles fullt med pepparkakor och amaryllis. Som sagt, galet tidigt, men jag skall dit och titta och kanske handla någon finhet och sedan ställa undan.

Vi har äntligen tagit tag i Henriks rum som stått på undantag ett bra tag. Med hösten kommer onekligen viljan och lusten till inneprojekten. I helgen skall några tavlor upp – bland annat RK Designs tiger.

Det var naturligtvis endast en tidsfråga innan det skulle komma en motreaktion till alla lackade och utsmyckade naglar. På Chanels visning för vår och sommar 2013 hade modellerna klassisk fransk manikyr eller en svagt rosa nyans. Det blir onekligen spännande att se trenderna framöver, även om jag tycker massor om höstnaglar i allsköns färger.

Som den anglofil jag nu är, älskar jag Mulberrys guide till Brilliant Britain. Min önskan om en familjesemester till London, röstades dock ner unisont till förmån för önskan om sol och bad.

Som sagt – det är mycket papper i pyntet i år.

Soft fredagsmusik.

Jag hoppas att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

8 comments

  1. Lovely fredagssvep som vanligt. Den där ljusstaken från ST vore ju inte helt fel. Takhöjden har jag, men inte slantarna…och tomten lär ju inte vara SÅ snäll har jag hört. Trevlig helg!!

  2. Vad fin den första bilden var! Dottern har beställt just grå stickade av mormor. Jag är inte något vidare på att sticka… Mormor gör så gott hon kan 🙂 Ha en fin helg.

  3. Inte femtio…..men många fina nyanser av grå…! Tack för din fina i spiration som betyder så mycket för många av oss besökare. Fredagssvepet här är en institiution nu! …här pågår övertalning om att Ikea är helt ok som lördagsnöje….går väl sådär vill jag påstå…Trevli helg!//Sara

  4. Tack söta för fina hälsningar hos mig! Och här är fint som alltid. Jag är så totalt bortkopplad just nu så det är helt bedrövligt men jag hoppas och önskar att det snart blir annan ordning. Känner ju ända in i hjärtat vad härligt det är att kika runt på alla finbloggar. Och din är ju förutom att vara väldigt vacker, så himla uppdaterad på rubbet liksom. Allt man behöver för att ha koll. Och du, så fint för Fabriken!Ha en härlig helg nu,kramar Sofia

  5. Den där första bilden – så, precis så tänker jag mig hösten. Träden, när löven fallit av. Den kalla luften, och mjuk, varm ull mot kroppen. Jag saknar allt det där så mycket, så mycket. Jag bor i södra Kalifornien och igår när jag gick en snabb runda på stan såg jag stickade tumvantar med fleecefoder i en butik. Det verkar vara fler än jag som idealiserar hösten.

  6. Den första bilden – så fin! Och nog blir man allt bra stick/virksugen! Boken ser riktigt fin ut, men jag är nog på en mer basic nivå när det kommer till stickning. Men nåt nytt virk- eller stickprojekt vill jag påbörja.

  7. Väskan – vill ha! Armbandet – så galet coolt. Och stickningen, så fin, har du bara tiden så döm inte ut det som ser komplicerat ut innan du testat. Jag har själv blivit förvånad av vad jag själv klarat av. Men en bra beskrivning och gärna en stickbok som går igenom det mest grundläggande har varit A och O för mig. på http://www.garnstudio.com finns mkt bra stickskolor med bilder "how to".

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *