Gott för de små till advent

 

 

Även om jag och många med mig är förtjusta i saffran och tar i det i mycket i adventstider, så finns det andra som inte tycker om den smaken alls. Hemma hos oss är det barnen. De tycker att den vita kladdkakan blir alldeles förstörd när den blir gul. Olika är smaken. Jag tänker mig därför en liten barnhörna med extra allt på fikabordet. Barnen kan själva vara med och göra en klassisk sockerkaka och sedan fixa med det roligaste i det hela – den maxade dekorationen.

Här syns glasyr med krossade polkagrisar och små silverkulor, men man kan naturligtvis ta på det mesta efter behag.

 

 

Ett annat tips är att låta barnen dekorera pepparkakor vid bordet. Lägg fram en tub med färdig kristyr och ställ fram lite olika strössel, så kommer den ena fina kakan efter den andra att fixas till. Här har jag även gjort ett litet plock med godis för de små genom att sätta klassiska skumtomtar på pinnar tillsammans med marschmallows, polkakräppar och fina sugrör till musten. The more the merrier!

 

Fotografi och styling: Weronica Fremenius/En mammas dag

signature

14 comments

  1. Vilka fantastisk inspirerande julinlägg. Vart och ett passar som egna artiklar i de bästa inredningstidningarna. Tack för att du så generöst delar med dig!//Cathrine

  2. Läst din blogg i flera år, dax för första kommentaren…måste bara säga tack för så fina och inspirerande bilder och tips inför julen. Ser med spänning fram emot fler! Tack för en riktigt bra blogg också förresten 🙂

  3. Underbart!Dina bilder flyttar mig in i en sagovärld för små och oss lite större.En dag så gör du en bok -så är det ju bara. Så det så :)//Sara

  4. Är dålig på att lämna spår efter mig 🙂 men måste säga att dina tips, recept och bilder är helt underbara Weronica! Uppskattar så mycket det arbete du lägger ner för att sprida så mycket må-bra-känsla för oss som kikar in varje dag!Heja dig!!Kram Karin

  5. Härligt! Så himla kul att dekorera tillsammans med barnen. Barnen har haft kalas där alla har fått dekorera en varsin minitårta. Det var populärt och deras kompisar pratar fortfarande om det fast det var flera år sedan 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *