Fredagssvepet: Vecka 2/2013

 Jag antar att vi är tämligen många trötta själar som ser fram emot helg lite extra denna gång. Och nu är den snart här. Det firar vi med årets första fredagssvep. Håll till godo!

I det visuellas tidsålder när vi samlar bilder som aldrig förr, är det en fördel för företagen att ha en stark profil när det gäller konceptbilder till kataloger. Danskarna ligger i framkant här och säg den inredningsintresserade som rör sig i bloggosfären som inte har fått sig en bild från Tine K till livs?! Här är en till. För det görs väldigt bra. Korall såklart. Förra årets klädhype blir istället till kuddar i soffan.

Nästa vecka är det branschmässan Formex igen. Temat är Fresh. Stylisten Tina Hellberg har är ansvarig för entrétorgets designloung Oh Sunny Day. Moodboarden skvallrar om tendenser vi redan har sett ganska mycket av och som kommer förstärkas ytterligare i vår.

Fint att bryta av den aprikosa nyansen med brunt. Chloé.

Aningen mer modest prislapp på denna tröja från H&M. 49.50:- just nu.

Vårens vill ha-nagellack.

Fina illustrationer av Jennifer Roberts från Mulberrys visning SS/2013.

Albert Bonniers klassiker har hakat på trenden som setts hos bland annat Penguin, att ha ett broderi som förlaga till bokomslag. Det är brodösen Karin Holmberg som står bakom hantverket som pryder Vilhelm Mobers klassiska epos som kommer ut i dagarna. Vansinnigt vackert. Applåder till fina omslag.

Nyårslöften eller ej – vi går vidare stärkta av erfarenheterna. No regrets av Malin på by Mile.

Arenarock igen då. Det kan behövas denna trötta vecka.

Ytterligare en dansk katalog att ohha och ahha åt – Ferm Living.

Porslinet från IKEA:s februarisläpp är himla fint som sagt, liksom rottingstolen Älmsta.

En ny värld av serier har öppnat sig med streamingtjänsterna. Nu firar jag triumfer med alla HBO-serier. Jag såg första säsongen av Girls på jullovet. På söndag börjar den andra säsongen. Så kul att äntligen kunna se i realtid!

Jag hoppas att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

20 comments

  1. God fredag eller rättare sagt grå fredag. Det broderade omslaget får bli min gnutta av ljus idag – Så vackert! Kanske kan min konsumtion av blodgrape så småningom också leda till något snyggt i korall.Tackar för årets första svep – vardag när den är som bäst!

  2. Ja, alla dessa "e-kataloger" som kommer nu och väcker begär man inte visste att man hade. De är så lika varandra tycker jag. Och fina.Fint svep i vanlig ordning!

  3. Å vilka fina färger, härlig inspiration. Och den där tröjan alltså, undrar just om det finns några kvar… Idag har jag en liten tävling i min blogg, välkommen in 🙂 Ha en fin helg!

  4. Dags att läsa om den gode Moberg ser jag! Som ett konstverk. Nu när årets första fredagssvep drar fram kan jag äntligen välkomna 2013 på riktigt! Tack för att du håller kvar vid denna institution.//Sara

  5. Härligt att få avsluta veckan med ett fint fredagssvep! IKEA porslinet skulle blanda sig fint med mitt ärvda blåvita på landstället.Trevlig helg!

  6. Alltid lika bra blandning på dina inlägg. Detta är en blogg som jag alltid återkommer till, du skapar ett craving 😉 Gillar verkligen både porslinet och stolarna! Någon som vet när älmsta stolarna dyker upp? Trevlig helg!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *