Må bra: Bad

 

Jodå, sjutton vad jag skulle bada när vi fick badkar i huset. Jag såg framför mig att jag låg och skvalpade i vattnet mest varendaste dag. Den där sinnebilden av avkoppling med bad, gärna några ljus bredvid och väldoft i. Hur många gånger har jag badat? Det är nästan så att man skämmes… En endaste gång. En gång! Barnen har utnyttjat karet desto mer, så det har inte stått oanvänt, men mitt badande har då sannerligen inte varit frekvent. Vete sjutton. Jag har tyckt att det varit omständigt. Och aldrig fått till den där feelingen kring badet som många andra tycks ha. Sedan älskar jag att duscha. Länge och varmt.

 

 

Men i min satsning på mer sinnliga nöjen detta år, så ger jag härmed badandet en ny chans. Jag har tänkt att göra eget badsalt, men innan jag kommer dit så börjar jag med ett saltbad från Lilla Bruket (Tips: Agnes Amelia har 25 % på många fina saker och fri frakt månaden ut). Och när jag väl har det i huset, så vore det väl synd på den rara burken att bara bli stående. Så nu skall jag ligga där och guppa. Och tänka goda tankar om livet :).  

signature

13 comments

  1. hahaha. du är kul. jag : vig! hihi.en mjukt och studsande madrass gör mycket ;)nu klickade jag hem lite jag också från agnes amelia. de där städprodukterna älskar jag … och spännande med första L:a Bruket tvålen ;)KRAM och ha en fin dag W!Ulrika

  2. Huvet på spiken! Jag älskar att duscha varmt och länge (och hu för elräkningen, kan säga det syns på den när en långduschande dotter lämnat hemmet) men gillar även att bada, vilket jag inte gjort på flera år nu. Omysigt badrum och alldeles för dåligt tryck i blandaren fick mig att ledsna. Nu planerar jag nytt badrum så smått, men törs man avstå badkar?!! Vill ha ett nytt, lite djupare, smidigare och flytta det till vårt badrum på övervåningen… och inte vräka på med ett finessrikt som säkert inte kommer användas så mycket ändå… Det goaste är nästan ändå dofterna man kan tillsätta. Får lura på det där. Har du ett stort badkar som tar lång tid att fylla? kram Milla

  3. Åh jag älskar att bada och gör det flera gånger i veckan, men det är viktigt att man har ett skönt djupt badkar också;-) Tack för tips på Agnes Amelia rea och inspirerande blogg som alltid!

  4. Jag är tvärtom. Nu när jag flyttade till Malmö blev jag med badkar vilket jag inte haft innan. Jag badar säkert 1-2ggr i veckan. 20minuters nedvarvning innan sängen, perfekt nu när man är vinterfrusen och så skönt för stela axlar. Ibland har jag även hoppat i en fredagskväll när jag inte haft något annat. Druckit ett glas vin, ätit choklad och läst en pocket tills fingrarna varit små små russin.Badkar, jag älskar’t.

  5. Jag älskar att bada! Skulle nog inte kunna leva utan vårt badkar. Eller jo… det skulle jag ju såklart men jag skulle sannerligen inte vilja. Ge badandet en chans och försök hitta nöjet med det. Lovely!

  6. Jo, såg också erbjudandet i söndags och beställde hem lite nytt och härligt rengöringsmedel/tvättmedel. Jag älskar hemma spa, men väljer bastu före badkar. Önskar dig en fin vecka!/S

  7. Har också lite svårt att få till mitt älskade, sköna, njutningsfulla bad. Tar mig inte tid liksom… men när jag väl gör det är det ju så underbart. Man skulle kanske planera in det som man gör med andra saker – "på lördag går vi ut och går en långpromenad och sen BADAR jag, med bästa väldoften, skön musik och ingen som får störa". Tror jag ska bestämma det istället för att städa 🙂

  8. Skoj att höra om era baderfarenheter! Vi har ett stort och djupt badkar – det tar ett tag att fylla – men samtidigt är jag lång och vill liksom täckas av vatten när jag väl kommer i. Och det har varit bra för barnen som oftast badat två samtidigt. Vi får väl se hur det går med badandet. Jag återkommer med rapport 🙂

  9. Tack för det tipset! Ska absolut kolla in Agnes Amelia. Vi har också ett stort badkar som jag mer än gärna badar i. Men det blir aldrig sådär härligt som jag fantiserar om för bara några minuter efter att jag lagt mig kommer storebror in, han har lärt sig att låsa upp dörren utifrån. Sen tar det tre minuter till. Så kommer lillasyster. Hon har också lärt sig att låsa upp dörren…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *