Fredagssvepet vecka 41/13

 

Vi närmar oss helg igen. Håll till godo med veckans fredagssvep!

 

 

 

Nästa helg skall jag till Stockholm och tänker definitivt titta in på Svenskt Tenns utställning i samarbete med finska Galleri Donner. Antikviteter möter Frank och Ericson – älskar stämningen i bilden med den maffiga gobelängen i bakgrunden.

 

 

En kvinna. Och någon som återfinns i min egen bokhylla. Nu är det dags att läsa noveller på högsta nivå. Alice Munro – Nobelpriset i litteratur 2013.

 

 

Jag blev påmind om mina egna rader av en läsare i veckan – tack Anna. "Jag blir mer och mer förtjust i dem i trädgården. Tulpaner. Och det gäller att komma ihåg det i höst, när jag mest drar blickarna inomhus. Det känns alltid aningen motigt att sätta ner de där lökarna, men som sagt, det gäller att minnas hur mycket man uppskattar när de kommer fram. Pampiga Queen of Night står på parad i rabatten tillsammans med vita skönheter. Till hösten skall jag plantera ner rosa i olika nyanser också. Jag gillar det lite oborstade och vilda uttrycket här". De där rosa har jag alldeles glömt bort, men nu har jag fårr mejl om halva priset på lökar på många ställen, så bot och bättring i helgen då.

 

 

Nytt fint tillskott i bloggosfären – My Blue China som skrivs av konstvetaren Emma Blomqvist. "My Blue China handlar först och främst om skönhet – om att se och värdesätta det vackra runtomkring oss, om konst, inredning och antikviteter, om historia, trädgårdar och arkitektur, om livet på en gård på landet och om vikten att vara omgiven av mycket gamla träd".  Rekommenderas varmt. 

 

 

Femtiotalet är så där perfekt snyggt i HBO:s nya Masters of Sex. Storyn om forskarduon som revolutionerar sexualvetenskapen i 1950-talets USA är i sig historia och drivs framåt av duktiga skådespelare i ett spännande persongalleri. SVD utnämnde den till Årets bästa nya TV-serie. Jag tittar.

 

 

När man bläddrar i denna bok blir man antingen minimalist på allvar, eller så förlorar man sig in i alla små vrår av saker. Det här är defintivt något annat än det vi är vana att se – mer av brittisk klassisk inredning med stråk av amerikanska strandvillor. Leila Lindholms och Ulrika Magnussons Welcome Home ligger i linje med den mer ombonade inredningsstil som vi ser mer och mer av, samtidigt som det är en egen tidlös stil. En av höstens blädderböcker.

 

 

I dag lanseras Kom in-podden av Hildur Blad/Fixa & Dona och Sara Zetterström/ Little Miss Fix it – finns även direktlänk att lyssna från här. Roligt med en ny kanal för inredning, som har en tendens att inte vara så kommunikativ. Jag kommer fortsätta att lyssna – heja!

 

 

Fina växttryck av danska Pernille Møller Forcarelli.

 

 

 

Jag fyndade några tröjor i cashmereblandning hos åhléns i somras som har blivit riktiga favoriter. De finns nu i stillsamma höstfärger

 

Webbutikerna börjar så smått att släppa sina julprodukter nu – om vi är redo eller inte är lite olika här. Det är nog exempelvis ingen högoddsare att House Doctors stjärnor i trendfärgen grå snart kommer att ses i många hem. 

 

 

Stillsamma fredagstoner

 

Jag hoppas att Ni alla får en riktigt fin helg!

signature

13 comments

  1. Tack för ditt fina fredagssvep! Utställningen på Svenskt tenn har gått mig förbi, tack för upplysningen!Nu ska vi se om jag ska läsa Alice – det är ett sånt passande namn, tycker jag.

  2. Hej Weronica, Tack för en härlig och inspererande blogg. Jag gillar den ombonade inredningsstilen så det är en fröjd att följa din blogg 🙂 Jag har bara en fråga till dig, du har en bordslampa som har en mässingfot. Skärmen är från Svenskt tenn är även lampfoten därifrån? Jag är på jakt efter en liknande lampfot så om du har några bra tips på vart jag hittar en sådan lampfot (förutom på Svenskt tenn) så blir jag jätteglad 🙂 Önskar dig en fortsatt trevlig fredag. Med vänlig hälsning, Hanne

  3. Härligt svep som vanligt…..här ska de sista tulpanlökarna ner i jorden i helgen, De där stjärnorna klickades hem igår och är så nöjd att jag tog de grå, Riktigt bra pris hos Bokompaniet!!Fin helg och fortsatt fin fredag !

  4. Ååå…suck…så skönt. Så skönt att hitta svepet som gör fredagen och hela helgen för mig. Har hittat hit tidigare i höst. Aldrig varit borta alls för den delen, utan följer troget här och på Insta. Men nästan alltid tyst. Tystnad som samtycker i det här fallet : )Tack!//Sara

  5. Vacker samling, som alltid! Var hittar du tulpanlökar nu? Zetas var ganska utplockat när jag var där i förrgår.

  6. Tack för alla fina kommentarer!Hanne: Roligt att höra från dig! Det glädjer mig att du tycker om bloggen. Lampfoten kommer från IKEA. Den såldes ut för många år sedan och jag köpte ett gäng till oss och mannen köpte till sitt kontor. Barnen har vält de flesta, men några är still going strong :). En klassisk fin fot är det – inte alldeles lätt att finna – vet inte på rakt arm var man kan tänkas leta – Watt & Weke kanske? Jag får lov att återkomma om jag ser något! Hoppas att du får en fin vecka!Ann: Plantagen och Blomsterlandet har halva priset på tulpanlökar just nu, men visst börjar det bli utplockat. Snart dags att vila lite från trädgården 🙂

  7. Hej Weronica, Tack snälla för ditt svar! Tack det samma önskar jag dig en fin höstvecka :)Med vänlig hälsning, Hanne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *