Tips: Bletchley circle

1714bletchleyDen här lilla pärlan till serie har helt gått förbi mig, men i helgen tipsade @baravackrating om den på Instagram. Den första säsongen gick i repris i Påskhelgen, men jag såg i kapp på paddan i går. Tre avsnitt blir en kväll ungefär. Och såklart att jag blir förtjust i detta. Brittiska efterkrigsmiljöer, fina kvinnoporträtt, skarpa hjärnor och lite krimgåta på det. Den andra säsongen går i gång på söndag i Ettan, så passa på att se den första säsongen som ligger ute på Play i 27 dagar till. Häll upp en stor kopp te och sätt dig till rätta. Rekommenderas varmt!

7 comments

 1. Det här är nästan så dråpligt så jag knappt vågar nämna det å andra sidan är det så typiskt förvirrad för att vara mig och min man så det är lika bra att bjussa på det : )

  Vi såg denna serie när den gick första gången fast på play – tyckte den var skitbra vid första avsnittet och bänkade oss för andra avsnittet… Oj, så konstigt att han lever nu och att hon gör så, är det tillbakablcikar eller hur menar de nu…??? Så där höll vi på utan att någon endaste polett trillade ner…

  Grejen var att vi börjat med avsnitt 3 i tron om att det var avsnitt 1 men fattade det inte förren typ 20 minuter in avsnitt 1 (som vi då trodde var avsnitt 2) Hängde du med??? Knäppt va?!

  Hoppas att du mår bra och att solen skiner på dig!
  Kram!!

 2. Jag såg den när den gick förra året och tyckte den var jättebra och konstigt nog megaläskig. Fick pausa flera gånger pga att jag knappt kunde andas av spänning och när serien var slut hade jag hjärtklappning i princip dygnet runt i en dryg vecka. Så ofattbart märkligt! Men det kommer inte hindra mig från att se andra säsongen:) Ha det gott!

 3. Åh, tipstack! Jag såg säsong 1 och visste inte ens att det var en säsong 2 på gång! Men brittiska serier är ju min passion,(eller serier, generellt egentligen!)så den vill jag inte missa.

 4. Åh låter som en Milla-serie! Måste bli bättre på att kolla istället för att slösurfa eller kolla på nån fotbollsmatch på tv, flera avsnitt än två i taget är jag för rastlös för… men man kan ju pausa! kram Milla

 5. En pärla indeed! Tänkte när jag såg att den gick i repris: – Åh, den som ändå hade haft den braiga serien kvar att se! Det måste varit Dig jag tänkte på då kära W. 🙂

  Och gissa vem som blev överlycklig när hon såg en trailer för kommande säsong två. Bänkad på söndag, som sagt!

  /helena

 6. Vi så også den første omgang af serien, da den blev sendt sidste år. Jeg må sige, at jeg synes den var bedre end anden omgang. Den første af de to historier denne gang var meget forvirrende, synes jeg, men de sidste to afsnit var til gengæld udmærkede.

Leave a Reply

Your email address will not be published.