Fredagssvepet 35/14

3514fredagUlrika på bloggen Seventeendoors har flyttat över till Lovely Life. Jag har följt bloggen länge och tilltalas som alltid av Ulrikas stilsäkra mix. Förhoppningsvis får vi se fler bilder från det egna hemmet nu också, för här finns det mycket vackert att inspireras av. Med hopp om en fin fortsättning i bloggosfären.

3514fredag4Helena bloggade om Rifle Papers kalender Les Femmes förra fredagen och i veckan har den synts även hos t ex Frida på Trendenser. Fin är den – jag har några anteckningsböcker från dem med duktiga illustratören Garance Doré.

Jag har fortfarande inte köpt några kläder från Other Stories. Däremot är jag storkonsument av deras visuella värld – nu även på Pinterest. De är otroligt duktiga på att ta in kreatörer och stylister som får sortimentet att kännas uppdaterat i olika typer av miljöer. Senast är det NY-känsla av Ada Kokosar. Inspirerande.

3514fredag2Sandberg Tapeters Gryning  och Skymning var en av de mest omskrivna när de kom. Nu finns den även som kudde.

3514fredag6Söt liten fickspegel från Alphabet Bags.

Det är några dagar kvar hos SVT Play för att se The Tunnel från första avsnittet. Tunneln är den brittisk-franska versionen av svenska Bron. Jag trodde kanske inte att jag skulle fastna i denna eftersom jag har sett originalet – och grundstoryn är ju densamma – men efter att ha sett de fem första avsnitten på raken så fortsätter jag att titta. Jag gillar skådespelarna – och tack snälla för Imdb där man snabbt kan scrolla genom vad de har gjort förut. För Saga spelas ju av Fleur Delacour i Harry Potter och Martin spelas av Stannis Baratheon i Game of Thrones. Rekommenderas.

3514fredag7LästipsViktig artikel med tio handfasta tips i förra lördagens DN om barn och läsning. Vi är just nu på punkt nummer ett, sonen och jag, med denna bok som jag fick tips av från Sofia på Mokkasin. Otroligt mysigt att avsluta dagen med ett kapitel tillsammans.

3514fredag3Skultuna presenterar fler nyheter – nu en kollektion tillsammans med smyckesdesignern Laura Bohinc. Det är skuren mässing i olika mönster – lite i liknande stil som Tom Dixons omåttligt populära produkter i t ex Etch. Vackra är de och ger säkerligen ett fint sken nu när höstmörkret kryper allt närmare.

3514fredag8xJonna Franssons affischer med fröställningar blev sannerligen storsäljare och syntes på många ställen. Nu kommer två nya tryck med syrén och pion. Kanske är skir försommargrönska det man behöver just nu?

3514fredag9Ny video i veckan till denna lågmälda Maggio. Veckans fredagstoner.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

10 comments

 1. Fint svep i vanig ordning!
  Åh vad jag gillar Veronica Maggio med både videon och denna version av låten som hon gjorde live på detta upp-poppade sätt.
  Trevlig helg!

 2. Jag blir alltid lika glad när jag ser att du har lagt upp ett nytt svep:) Ska genast spana på bloggen seventeendoors:)

  Bra tips från DN, bara en punkt som jag reflekterade över och det var den där föräldrar uppmanas att titta på de nyare böcker som finns. Tipset är inte dåligt på något sätt, men jag skulle vilja vända på det och säga till föräldrar att även leta efter äldre böcker på antikvariat med mera för jag tycker att böcker är det bästa sättet att lära ut hur livet och samtiden kunde se ut för x antal år sedan. Jag har t.ex. en del böcker från min egen barndom och de har varit bra att diskutera med sonen om hur det kunde vara då. Ha en fin helg Weronica! Kram från Tanja (bibliotekarie)

 3. Vilket tjusigt svep! Kalender klickade jag hem efter tipset hos Helena, älskar Rifle paper och den här tänkte jag ha vid min arbetsplats. Sedan tackar jag för tipset om The Tunnel. Den har jag tänkt se ett tag men ikväll blir det av tack vare dig! En riktigt skön lördagkväll önskar jag dig.

 4. Tusen tack fina Weronica för alla dina länkar <3

  Hoppas du mår bra! Höstpeppen verkar ha funnit sig tillrätta i alla fall, du är grym och dina svep är galet inspirerarande! Allt man behöver liksom!
  Kram Sofia

Leave a Reply

Your email address will not be published.