Utvalt: Delhi av Josef Frank

615dehliDet är dags för återuppståndelsen av ännu ett av Josef Franks mönster hos Svenskt Tenn. Denna gång är det Delhi som ritades under Franks tid i New York 1943-45. Senast man tryckte denna textil var på 1980-talet och även om det är ett klassiskt  mönster kan man se att det passade väl in under det decenniets stilideal. Min kärlek ligger framförallt till de mer starka och klara färgerna hos Frank. Denna gång är det dock mer softat och pastelligt, men på bilden, när rapporterna hamnar bredvid varandra, blir snarare bladen i fokus. Det här måste jag nog se i verkligheten för att få en helhetsbild. Spännande och roligt med nylanseringar av mönsterskatten.

615dehli1Pressbilder: Svenskt Tenn

signature

4 comments

  1. Nej ingen “instant hit” för mig heller. Känns faktiskt lite åttiotaligt pastellig… Det är nog som med prydnadsdjuren – måste bearbeta mitt tidiga tonår först 😉

  2. Kan nog tänka mig att den är finare i verkligheten. Det var så stor skillnad på de två bilderna tycker jag, den gröna färgen helt olika.
    Den första bilden tycker jag var finast och hoppas det är så den ser ut “irl”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *