Utvalt: På bokrean

715bokreaJodå, några klick samlar jag mig till när det gäller bokreans förhandsbeställning. När böckerna kostar ungefär som ett glossigt utländskt magasin, när man lånat hem dem, bläddrat och tyckt om så mycket så att man vill ha ett eget exemplar – helt enkelt läge att slå till. Boken ovan med det tjusiga omslaget har jag inte bläddrat i, men jag har läst gott om den, så jag dristar mig till ett klick. Med loppisfeber härjande i kroppen, är även äldre antikviteter något som jag skulle vilja lära mig mer om. I trädgårdssektionen blir det tulpaner och trädgårdssamtal. Jag passar även på att tipsa om denna och denna som redan finns hemma hos mig. Och så den här lilla pärlan. Inte är bokrean vad den en gång var, men den är onekligen en tradition. Jag tycker att det är fint med en tid som ändå sätter fokus på boken i dessa digitala tider.

signature

4 comments

 1. Hej!
  Jag följer stenhårt din blogg sedan en lång tid tillbaka och jag har kommenterat inlägg förr. Hur som – jag älskar också bokrean, även om jag håller med dig precis om att den inte är som förr. Jag har i kväll, precis innan jag tittade in på din blogg, klickat hem ett gäng böcker. Trädgårdsboken som du tipsade om häromdagen blev ett av klicken.

  Jag efter många om och men och ångest och ja, rädsla, och precis som du lite senare i livet, startat en blogg om det jag älskat hela livet så länge jag kan minnas – det vackra i tillvaron. Tack för fin inspiration och en fin blogg!

 2. Bokrean ja, som jag älskade den när jag var yngre. Särskilt under den tid då jag jobbade på ett stort Domus-varuhus (oops, det är visst över tjugo år sedan nu…), ett varuhus som hade precis allt under ett tak, redan då. Smink och skor och hushållsartiklar och kläder och mat OCH böcker. Då var det kul att, kvällen innan rean skulle börja, gå runt och botanisera bland alla bokhögarna som snart skulle invaderas av hugade, bokälskande kunder.

  Idag bryr jag mig inte så mycket om reor, alls faktiskt. Köper ju det mesta second hand, som du vet. Även böcker. Men en och annan nyare bok slinker så klart med på önske/inköpslistan.

  Tänkte tipsa om två riktiga favoritböcker med ett par år på nacken. Har ingen aning om de är med/har varit med på någon rea. Själv lånade jag dem på bibblan, men det här är verkligen två böcker som jag skulle vilja äga!

  “Med känsla för antikt” av favoriten Marie-Louise Douglas. Med många vackra foton, bl.a. från hennes eget inspirerande hem. Sköna blandningar av ting och stilar i en oslagbar mix. Så fint och bra och intressant om inredning med känsla och finess, som inte behöver kosta skjortan. Eller blusen då kanske… 😉

  Och “Låt det blomma!” av Gunnar Kaj. Denna blomsterkonstnär, som var ansvarig för Nobel-blommorna i många år, besitter också en osviklig känsla för det lilla anslaget. Det blomstrande oansenliga. En liten vas och en liten blomma kan vara allt som behövs.

  Tack för boktips! Karin Laserow verkar verkligen vara en frisk fläkt!

  /helena

 3. Hej!
  Tittar in här så gott som varje dag men har nog aldrig lämnat en kommentar tidigare. Ville mest bara säga att jag inspireras av din blogg och alltid ser fram emot fredagssvepet.

  Tack för en fin blogg och trevlig helg!
  Caroline

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *