Days & Weekends: 7 a week # 20

1615mypreciousDå tar vi oss an den tjugonde veckolistan här på Days & Weekends. Håll till godo. I samband med utställningen Biosfärens mönster – läs mer om den här och se fyra affischer som ges ut – lanseras Franks Klöverblad som tapet. Mönstret från 1940-talet har aldrig tidigare varit i produktion. Jag som har två rum tapetserade med Franks mönstervärld i större skala, faller såklart som en fura även för den här mer diskreta sammansättningen. Vete sjutton var jag skulle sätta upp den här hemma, men den är fin, så fin. Pressbild: Svenskt Tenn.

Stilikonen Chloë Sevigny syns på många ställen i vår – ovan hos The Edit, även vackert i Vogue. Sevigny är även aktuell med en bok  och jag har henne på näthinnan med en himla bra skådespelarinsats i Bloodline som jag nu tittat klart på. 40 and Fab – så klart.

Så kunde man då äntligen se det första av de återstående avsnitten av Mad Men i söndags på nian. Första avsnittet var en exposé över Donald Draper som kvinnokarl. Jag väntar på mer Peggy och om det är någon som jag hoppas på något annat än The Bitter End för, så är det hon. Många tycker att Mad Men var bättre förr – jag kan delvis hålla med – samtidigt tycker jag att det är få som är så bra på att skildra tillstånd som Matthew Weiner. Jag sitter bänkad.

Jag bläddrar mycket i Hem & Antik för tillfället. Inte för att allt tilltalar mig så in i den, men en del gör det – och det finns inte så mycket konkurrens i genren bland magasinen. Jag fattade tyckte för Antikvärlden, men hann bara läsa några nummer innan den lades ner. Storebror Antik och Auktion läser jag också, men den är egentligen lite för samlarorienterad för min smak. Retro har jag köpt några nummer av – men den känns väldigt retro för mig även om jag numera är mycket mer intresserad än tidigare. Jag skulle vilja se något nytt här som förmår samla upp hela trenden med vintage i en tilltalande förpackning för en lite yngre publik. Bild: Från Hem & Antik Facebook. 

1615thekitchenJohanna Bradford aka Tant Johanna säljer sin och makens lägenhet i Göteborg och bilderna snurrar många varv med blixtens hastighet. Johanna lyckas förena det som känns mycket nu med det klassiska i ett stilspråk som jag alltid har tyckt mycket om sedan våra vägar korsades i bloggosfären. Köket med Morristapeten Pimpernel kommer säkerligen vara stilbildande för många framöver – framförallt tror jag att vi kommer att få se mer mörkbetsade detaljer igen. Fotografi: Anders Bergstedt/Entrence. 

1615gogreenSå har jag äntligen fått ner mina Dahliaknölar för att testa att förgro dem inne. Jag har dock inte satt någon Café Au Lait. När jag ser bilder som denna inser jag att jag måste få tag på sådana knölar – en underbart vacker sort. Bildkälla.

Himla bra tongångar med Florence and the Machine.

Helenas lista finner ni här.

Med detta hoppas jag att ni får en riktigt fin tisdag!

6 comments

    1. Emma – åh! Jag förmodar att du har kollat genom all inspo på just den blomman i bröllopsbuketter. Ljuvlig är den – och jag måste beställa några knölar :).

  1. Kan bara hålla med dahlian är ljuvlig! Måste se om jag kan få tag på den också. Vill så gärna ha några dahlior i år. 🙂

    Och vågar knappt erkänna det men har inte sett ett endaste avsnitt av Mad Men det är ju inte för sent än.

    Kram Karin

  2. Tapeten! Jag saknar också Antikvärlden och håller hårt i de nummer jag sparat. Mina Café au Lait har kommit en bit på väg och är mycket förväntansfull på just den sorten! Tack för fin lista.

    1. Tack snälla, Jenny! Jag var tvungen att skicka efter mig några Café Au Lait också – hoppas på riktig Dahliafrossa för oss båda i sommar :).

Leave a Reply

Your email address will not be published.