Fredagssvepet 36/15

3615fredagVi går mot den första helgen i september. Innan det bjuder jag på veckans fredagssvep. Håll till godo. Vi börjar med vacker skir stämning från brittiska Toast. Det här är hösten när den är som finast – inte det där grå och leriga som kommer sedan – utan den där första aningen om en annan tid. Kanske dags att lägga sig ner i gräset på en filt och tänka på livet.

3615fredag1Jag hann se Millesgårdens blomutställning för några veckor sedan innan den monterades ner. Blickarna drogs mycket till Gunilla Lagerhem Ullbergs fantastiska skapelser i serien Herbarium.  Det här är klassiskt växtpressande på en hög nivå och sedan jag såg dem första gången har jag tyckt att de är otroligt vackra. Herbarium 38/Gunilla Lagerhem Ullberg

Jo, det är dags att börja tänka på den där vårfägringen nu. Jag köpte två påsar med tulpanlökar förra helgen för att komma i stämning, men måste nog peppa mig själv ännu mer för att ta itu med det där med att verkligen få ner dem i jorden också.

En favoritbild från en favoritfilm som jag brukar se varje höst. Jane Champions Bright Star om John Keats. Det är något med stämningen och färgerna i filmen som gör den alldeles särskilt lämpad att se när naturen börjar skifta.

3615fredag7Gotländska Berså har tagit in Nygårds Maria Bengtssons tryck. Det här granatäpplet är så vackert.

3615fredag5Le Kiosk visar inkommande nyheter på sitt Instagramkonto. Den här bilden med de handsnidade skärbrädorna säger höst så att det visslar om det.

3615fredag4Snart kommer kokboxen Rå mat av Linda Nilsson. Jag blir frestad och inspirerad av såväl bilderna som av formatet som förutom en bok består av receptkort. Läs mer om boken hos Malin Persson på Elle Decoration. Pressbild: Lux Publica/Peter Westrup

3615delavnågotstörreVi är alla del av något större. Det är omöjligt att inte känna sig berörd av den akuta situationen med människor på flykt. Skänk en slant om du har möjlighet t ex genom Vi gör vad vi kan. Brosch Svenskt Tenn.

3615fredag8Ane Brun

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

Själv ska jag iväg på en miniweekend – några glimtar kommer säkert på Instagram @livingbyw. Vi ses kanske där!

3 comments

    1. Emma – finns ju så många fina! Just nu är jag mycket inne på dubbla tulpaner. Gå in på t ex Bulbs.se och sök på färg och kategori så får du massor av vackra förslag. Och mer kommer här på bloggen i ämnet :)!

Leave a Reply

Your email address will not be published.