Days & Weekends: Månadens lista – september

Vi är några dagar in i oktober. Jag samlar mig till månadens lista för september som blev lite fördröjd denna gång. Håll till godo.

OUTFIT

4015lista1Jag har alltid varit förtjust i klassiska polotröjor. I höst är det trendigt värre, vilket innebär ett stort utbud i affärerna. Vackra Ali MacGraw visar stilen i stjuttiotalets Love Story – tidlöst och alltid välklätt när det börjar bli kallare.

ORD

4015lista5Drottningen av innehållsrika oneliners när det gäller mode och inredning – Iris Apfel. Nu har jag sett dokumentären om henne och kan bara varmt rekommendera att ni gör detsamma.

VINTAGE

4015lista4Något jag har lärt mig när jag ägnat mig åt lite mer sakleteri är att man nästan alltid är mest förtjust i det senaste fyndet. De där trädgårdsstolarna ligger bäst till just nu med andra ord. En annan lärdom är att det gäller att tänka utanför boxen och att inte bara spana efter sådant som känns rätt i magen just när man tittar. Det gäller framförallt för en säsongsmänniska av min rang. En färg kan sticka ut och kännas som ett skav i ögat, men det är bara att vara vidsynt och tänka hela året. Trädgårdsmöbler lär väl inte vara det hetaste godset framöver, men går alldeles utmärkt att spara till våren. Classic nr 1/Byarums Bruk.

BLOMMOR

4015lista6De där i slutet är nästan alltid de allra vackraste.

KLASSIKER

4015lista7Jodå, Maria Åström får glänsa lite en gång till. Kastanjerna är så vackra och kombinationen på bilden med grönt linne och rottingstol känns klockren för att ta in grönskan där man behöver den.

MOOD

4015listaSå får det lov att bli. I augusti upptäcktes en knöl på min hals och tanken skenade iväg för min del, innan jag fick veta att det inte var så farligt. Så lite omstart för min del denna höst.

DETALJ

4015lista2Fina septemberminnen från en weekend, bland annat i Hjo och utställningen om Estrid Ericson. Jag är svag för att minnas upplevelser med små ting. Denna gång fick det bli denna elefant som jag tänder upp på kvällarna.

PÅ ÖNSKELISTAN

4015lista3

En inomhusballerina från Flattered till en som alltid fryser, trots golvvärme – ja tack.

INSPIRATION

4015lista8Jag har länge samlat på mig inspiration i genren växthus, eftersom det legat högt på önskelistan sedan mitt trädgårdsintresse tog fart. Jag fastnar lätt i detaljer och har svårare att se helheten med grund, stomme och annat praktiskt. Jag vill mest sitta där inne med min kopp te och mina växter. Det här vackra kommer från Sweden Greenhouse och känns långt över budget, men i detta skede gäller det att samla på sig inspiration. Om ni har några bra tips att tänka på, så dela gärna med er.

XOXO

4015lista9En favorit just nu – Ulrika Hoffers Good Mood Food. Jag har redan testat några recept och många fler lär det bli. Framförallt tycker jag mycket om perspektivet. Här handlar det inte alls om dieter, utan fokus ligger – precis som sig bör – på humör och energi. Rekommenderas varmt!

Oktober – jag hälsar dig välkommen!

9 comments

 1. Kastanjen är verkligen fin i Åströms textila skepnad. Så även utomhus. Älskar när man tagit in dem, låtit skalet torka lite, hur de sedan öppnar sig och avslöjar en brun liten skatt där innanför!

  Oj, struma säger du. Behöver ju inte vara något mer än en förstorad sköldkörtel. Men du vet kanske (vet inte hur noggrant du läst inne hos mig) att jag fick diagnosen hyperthyreos (för snabb ämnesomsättning) redan som 10-åring och sedan fick operera bort det mesta av min sköldkörtel när jag var 14. Sedan dess äter jag Levaxin, annars skulle jag vara hypo (alltså för låg i ämnesomsättningen). Ska inte skriva så mycket mer om det här i ditt fina fält, men om du har några frågor eller vill ha någon att prata/skriva med så finns jag här. Min adress har du kanske? Annars: gjenus och så den där bokstaven med en snabel på följt av telia.com

  Ta hand om dig.

  /helena

 2. Tack för kokbokstipset! Jag äter just nu mjölkfritt och har tappat lite inspiration så den klickade jag snabbt hem.

 3. Oj så mycket fint och tänkvärt om vartannat. Först vill jag bara säga puh. Så skönt att det inte var något allvarligt. Dokumentären om Oris känns som ett roligt måste och den lilla ST elefanten är ju jättesöt. Tack för din lista

 4. Vad mycket fint du visar och en massa bra tips! Den där dokumentären måste jag kolla upp!

  Skönt att det inte var något allvarligt med knölen. Men blir ju livrädd.

  Glada hälsningar Malin

Leave a Reply

Your email address will not be published.