Utvalt: Önskelista julen 2015

Jag har fått önskemål om att göra listor inför julen på ting att skriva upp till tomten. Denna gång har jag valt att presentera favoritsaker. En önskelista är ju egentligen något annat – en lista på saker som man skulle vilja ha. Det kommer en sådan framöver också, men i dag hoppas jag att ni får inspiration av alla dessa utvalda. I vanlig ordning finns det mesta i olika prisklasser och en del går även att leta efter second hand. Håll i er, för nu blir det ett långt inlägg. Hoppas att ni finner något som ni tycker om.

5015önskecollageI den gröna tomtesäcken väljer jag en prenumeration på en favorit bland tidskrifter – Trädgårdsliv, en favoritbok när det gäller blomsteruppsättningar och årstidsinspiration – Prins Eugens värld av blommor, ett botaniskt tryck för väggen/Garden Flow Shop, trädgårdsredskap från Joseph Bentley inför nästa säsong, en vattenkanna från Haws till kommande sådder, en klassisk blomkruka från Millesgården och en liten vas från Paradisverkstaden som är lika dekorativ med som utan blommor i.

5015önskecollage1I säcken för de som tycker om att läsa lägger jag Jesper Walderstens Poem, Hilary Mantels böcker om Henrik VIII och tre riktiga klassiker för mellandagarna – Agatha Christie, Evelyn Waugh och Emily Brontë.

5015önskecollage2Kökssäcken innehåller idel klassiker som jag använder i vardagen – Anna Bergenströms kokbok, handdukar i linne från Klässbols, gryta från Le Creuset, glas Kastehelmi/Iittala, provsticka/Iris hantverk, tallrikar/Spruzzi och te/Perchs. Man tänker ofta storstilat och lite extravagant när det gäller julklappar, men faktum är att det inte är så dumt att rikta ögonen mot sådant som används i det dagliga livet. Det är inte så dumt att få några nya kökshanddukar – eller för all del te i en tjusig förpackning för den som tycker om sådant.

5015önskecollage3Fem favoriter i badrummet – handdukar från Hemtex Hotel Selection, urpraktisk torkmatta från Växbo Lin, tvål från Lilla Bruket – och två fikondofter – från Body Shop och Diptyque.

5015önskecollage4I den stilfulla säcken grundar jag med boken Säker stil , sedan blir det en lyxig väska. Det är bara att konstatera att jag för det mesta använder väskor med långt axelband som går att bära “hands-free”. Min från samma firma köpte jag för tio år sedan och ett PPA (pris per användning) på den skulle förmodligen visa att det var en bra investering. Om man slår till på de stora önskningarna, är siden alltid ett säkert kort och något att vårda resten av livet. H&M:s kasmirtröjor i deras premiumsortiment har jag visat förut. Jag tycker mycket om dem. Halsbandet kommer från Sophie by Sophie.

5015önskecollage6Ibland vill man önska sig eller ge något som känns i säsong. Här föreslår jag en stor filt från Toarps Säteri, sockar från Heart of Lovikka, stjärnljusstake från Indiska, boken Amaryllis – kanske tillsammans med en blomma som vacker gå-bort-present samt en av mina favoritserier all time – Matador – en box för mellandagarna.

5015önskecollage5Sju vackra som samtliga återfinns i mitt vardagsrum – Kungalampetten, Estrids hjärta/Svenskt Tenn, Koholmen/Karlskrona Lampfabrik, Egg av Stina Wirsén, Tokyo av Carina Seth Anderson/Skruf, barockljusstake av Mikaela Willers och vas/Lyngby som finns i många olika storlekar.

5015önskecollage7En sista kär tomtesäck för mig som nörd när det gäller skrivbordet och dess tillbehör – högtalare från Marshall (blandbandens tid är förbi, men visst är det en fin tanke att göra låtlistor på Spotify och ge bort till någon kär), skinnfat/Palmgrens, bokstavsväska/Alphabet Bags, memoblock/Men at Work, sax/Le Kiosk, Iphonefodral/PAP och liten anteckningsbok/Smythson.

signature

12 comments

  1. Hej!
    Såg att du hade ett par fina sockar i ditt inlägg från andra advent.Får jag fråga var du köpt dem någonstans?
    /Christel

  2. Den där amaryllisboken blir jag så sugen på. Har du skrivit om den förr eller minns jag fel? Har du den själv? Lika fin i som på utsidan? Ursäkta mina tusen frågor.

    1. Emma – de som är glada i amaryllis har definitivt glädje av boken. Det är såväl artkunskap som mycket inspiration i en mix som jag tycker mycket om. Jag har den själv, liksom det mesta som jag har med ovan. Det var lite min idé denna gång – att tipsa om sådant som ligger mig varmt om hjärtat. Sätt upp den till tomten!

  3. Åh, så mycket vackra och intressanta julklappstips du delar med dig av. Jag vill ha allt från listan!! Kram och tack för all inspiration du ger /Rita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *