Fredagssvepet 51/15

5115fredagVi går mot den fjärde adventshelgen. Fredagssvepet tar härmed jullov. Men först – håll till godo med årets sista svep. Gallerian i Stockholm tar varje år fram ett designat julklappspapper. I år är det Bea Szenfeld som står bakom, dels som papper att slå in i, dels som ark för väggen där intäkterna går till Rädda Barnen. Szenfeld vill påminna om att vi årligen slänger cirka 200 000 kilo julklappspapper. Hennes version är en hyllning till de som sparar papper och visar på det vackra i återbruk. Fint på alla sätt tycker jag. Via Elle

Årets inredare enligt tidningen Residence – Daniel Östman – listar sina fem bästa inredningstips på sajten. Intressant och tänkvärt – och en önskan i tomtesäcken. Må vi lita mer på vår egen kompass framöver och återerövra vårt inredningssjälvförtroende, istället för att ständigt följa flocken och alltid snegla på andra.

Har ni sett några julfilmer ännu? Jag har sett en i högen – The Family Stone. Klassikern Love Actually ser jag i vanlig ordning kvällen innan julafton.

5115fredag8I helgen är det förmodligen många som ser sig om efter en julgran, så även vi. Barnen går på jullov i dag, så i år tänder vi nog upp granen lite tidigare än kvällen innan julafton. Prydnader från Svenskt Tenn.

Om vi skall prata trend i årets pyntande, så tycker jag mig se mistlar på många ställen. Det är en klassiker i jultid så inget nytt under solen, men i år är det inte några små kvistar från blomsteraffären utan riktigt stora exemplar. Åsa på At My Casa har plockat sin egen – se här och här. Mistelförsäljare i Paris 1928.

5115fredag6Den där röda glassamlingen tillhör inte mig, men några fina rubiner från Reijmyre har jag fyndat mig under året. De gnistrar lite extra nu i juletid.

5115fredag3Om man inte känner för en klassisk julklänning, så kanske denna paljettopp från H&M kan passa?

5115fredag5Utstyrseln blir lite extra julig med röda naglar, men passar lika bra även till nyår.

A Very She & Him Christmas

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

8 comments

 1. Paljettopp livar upp i mörkret. Men på mig skaver den, har inte hittat någon med tjockt foder ännu.

  Den där Daniel Östman vet vad han pratar om han. Men det kommer alltid finns de som vill ha allt som de ser på bild. Glorior från Klong och kuddar från Morr…förlåt George Percival och James Baker 😉

  Absolut roligast är när det frågas efter färgkoden, då dör jag en smula av skratt.

  Kram på dig!

 2. Amen till Daniel Östman! Jag vill INTE se något mer av den vita kopierade Svenskt tenn stilen. Nästa bild i mitt instaflöde med marmorbord/mässingsdetaljer/Dagg-vas/Gloria-ljusstake/Morriskudde-fast-det-var-en-GPJ-Baker/NCS-koder-på-grå-färg/ yada yada och jag skriker högt!!! Vill likt Nina Björk 2007 utbrista “SKITDRÖMMAR”. Sluta att “inspireras” för det gör ni inte, ni kopierar.

 3. Kopiera rakt av är nog något alla kan hålla med om blir tråkigt, men för mig behöver det inte betyda att man inte kan bli kär i en “pryl” som någon annan har. Första gången vi fick kaffe (eller inte jag då som håller mig till te) hos min mans farmor så föll jag pladask! Jag var sjutton år (16 år sedan) och fick hälla mjölk ur en mon Amie-kanna. Kärlek vid första ögonkastet. Jag hade ju inte behövt fråga vad kannan var ifrån, hade bara kunnat dricka ur all mjölk och vända på kannan, men självklart ville jag veta vem som skapat denna ljuvliga kannan. Nu har jag egna mon Amie-koppar, fat, en skål och en kanna, för något år senare gick farmodern bort och vi fick ärva servisen. Kanske kan jag då ses som en härm-apa? Hade vi inte fått ärva hade vi garanterat köpt egna.

 4. Din inspiration och dina ord “på vägen” är som en lisa för mig. Känner igen mig själv i dina tankar och i din “inredningsfilosofi”.
  Att gå sin egen väg, söka efter sin personliga stil om det så gäller inredning eller mode är en utmaning och en ganska lång resa ibland, men när man väl hittat rätt finns det liksom inge tvivel.

  Önskar dig en härlig 4:e advent!

  Kram

  Anette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *