Fredagssvepet 5/16

516fredag4Vi går mot den första helgen i februari. Jag saluterar i vanlig ordning helgens ankomst med ett klassiskt fredagsssvep. Håll till godo. Malin Perssons hem har setts i många tidningar de senaste åren. Om man inte kan se sig mätt – för visst är detta en uppvisning i bohemchic på högsta nivå – finns fler bilder av Petra Bindel inne på Malins blogg. Hela reportaget finns hos MILK.

516fredag6IKEA firar sommar med stylisten Hans Blomquist. Ljuset lockar, visst gör det?

516fredagI dag är det Sverigepremiär för The Danish Girl om konstnärsparet Wegener i tjugotalets Danmark. Jag är nyfiken på filmen även om recensionerna inte varit översvallande direkt. Att säga att Alicia Vikander är i fokus för tillfället är ett understatement. Hon är Oscarsnominerad för denna roll och kom även med i Vanity Fairs prestigefyllda Hollywoodnummer.

516fredag2Det är modevecka i Stockholm. Filippa K visade sin höstkollektion utan en traditionell visning, utan som en konstvernissage med fotografier av Julia Hetta och design av Åsa Stenerhag. Ett spännande grepp och just denna färgskala känns mycket nu, även om den kommer först till hösten.

516fredag1Sidenskjorta från H&M

516fredag7Färgskalan går igen i danska designern Yvonne Kones nya kollektion. När jag tittar på bilderna från hennes affär i Köpenhamn noterar jag att väggarna är ommålade. Den här interiören spreds som en virtuell löpeld när affären öppnades, men nu är det en annan färg som omger de vackra accessoarerna.

516fredag5På tisdag är det säljstart för Residences satsning på ett så kallat bookazine – My Residence. Jag kan förmodligen inte hålla tassarna borta från detta, även om jag misstänker att jag får ta ett färgbad efter att ha bläddrat i den. Denna värld har oftast en annan ton än min egen, men det är alltid ett gott val att rikta inspirationen åt olika håll. Jag får läsa den i vårt blommiga matrum.

516fredag3Jag har en känsla för klassiskt våffelmönster. I somras letade jag efter ett gammalt överkast i barnens garderob, men det var så slitet, så det stod utom räddning. Nu börjar våfflorna komma på bred front exempelvis i dessa fina handdukar från Reunion Home.

Förra veckan var det åttiotalsnostalgi för hela slanten. Den här fredagen blir det nittiotal, när jag såg att Brett Anderson är med på TV i kväll. Jag har inte lyssnat in mig på nya skivan med Suede, utan fastnade i en nostalgisk återblick. Som vi lyssnade på detta back then. Vad sägs om denna, denna, denna eller denna?!

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

5 comments

  1. Åh! Suede!
    Som jag lyssnat på dem. Vemodet i Bretts röst…
    Har nu botaniserat halva kvällen och lyssnat runt bland alla deras youtube-videos, och “Trash” i akustisk version, fantastiskt!
    Tack för att du påminde mig, ha en fin kväll Veronica!
    Kram Mia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *