Fredagssvepet 6/16

616fredagSe där. Det blev fredag även denna vecka. Håll till godo med det sjätte svepet för året. På söndag är det Alla Hjärtans Dag. Vi är inte några stora firare av dagen, men det är alltid trevligt med god mat och kanske några små gåvor. Other Stories firar kärleken med Svea Berlie och Jenny Rey i en vacker bildserie.

616fredag1Norrgavel lanserar en ny stol Easy Chair. Inspirationen är hämtat från Japan och en sittande meditation. Det är så vackra material i stolen – sadeljord, läder och trä. Vi talar en rejäl investering här, men heja Norrgavel som alltid lyfter fram hantverket och det genuina med en tanke.

616fredag2De små vaserna ur Kristina Starks klassiska serie Botan fångade i Palmhuset i Göteborg av Le Kiosk som presenterar vårnyheter. Vacker klorofyll på alla sätt.

616fredag5Emma von Brömssen fick ta emot Elle Decorations pris för årets stjärnskott på designgala i veckan. Jag är förtjust i hennes mönstervärld och lutar huvudet mot Stäpphönan i soffan. Roligt även med pris till Klässbols för årets textil och att inredningsbloggare fått ett särskilt pris – grattis till Trendenser. En förteckning över alla pristagare finns här.

I veckan fick jag som Netflixare mejl om att det kommit ut en ny säsong av Suits på tjänsten. Just nu ägnar jag mig åt ett quilty pleasure -ungdomsserier, för tillfället i form av The O.C. – men snart blir det advokater. Ett tips på tjusig serie i det mer lättsamma facket om ni är ute efter något sådant.

616fredag6Möbelfirman Fogia lanserar accessoarer, bland annat vackra krukor av Carina Seth Andersson. Det är alltid tacksamt att koppla på kringprodukter i mindre skala för att komplettera varumärket och för att göra det mer tillgängligt och aktuellt än med möbler som köps mer sällan. Det känns som om det syns mer och mer av detta just nu.

616fredag4Nja, vårkänslorna fick sig måhända en liten törn med vintertemperaturerna, men det är helt i sin ordning. När det gäller kläder är det dock vår och sommar i fokus. Den här blusen från Lindex ser riktigt fin ut i snittet.

Unge Kommisare Morse satte igång förra lördagen på SVT. Under många år kom jag av mig när det gäller tittande på deckare, men det här är precis lagom brittiskt lågmält för min smak. Det första avsnittet (finns på Play en vecka till) var en scenografisk fullträff i tjusiga miljöer, men själva gåtan var väl aningen märklig. Men jag bänkar mig i morgon igen.

Avslutningsvis blir det dessa fredagstoner.

616fredag8Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

4 comments

  1. Ett tips, har du sett the Carrie diaries på Netflix? Avslutade precis de båda säsongerna, rekommenderas varmt för SATC-älskare!

  2. Vad jag älskar dina inlägg. Speciellt fredagssvepet, så välgjort och omtänksamt (eftersom det känns riktat just till mig). Ha en fin helg. Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *