Fredagssvepet 17/16

1716fredag1Vi går mot Valborgshelg. Innan dess tar jag och sveper fram i somriga blåvita toner denna gång – möjligen för att kompensera kylan därute. Håll till godo! Jodå, jag lyssnar faktiskt på lite annan musik än HH även om det varit mycket av den varan det senaste. I dag släpps EP:n och konserter i New York väntar. Det skall bli spännande att höra om setlist där. Dagens fredagstoner blir Lars Winnerbäck.

1716fredag9Frossa i klassiska stråväskor från Tine K. Det är något mycket hoppfullt med denna bild, då tanken på att hänga en sådan väska på axeln är så sammanlänkad med sommarlivet.

1716fredagLexington släpper en tapetkollektion i samarbete med Boråstapeter – se kollektionen här. “Kollektionen består av nio mönster. Alla mönster har namn efter författare som levt och verkat i New England så som Mark Twain som skrev Huckleberry Finns äventyr, Harriet Beecher Stowe som skrev Onkel Toms stuga och Emelie Dickinson som är en av Amerikas främsta poeter. Som ett tillägg finns även två digitala kartor över New England och Boston Harbor, som hittats i en reseguide från 1899. Dessa kan tapetseras som väggdekorationer tillsammans med mönstren eller ensamma.” Tapeterna finns i butik från 21 september och jag kan tänka mig att det finns en bred publik för denna stil. Frågan är möjligen om mönstren är så distinkta så att det skiljer ut dem från andra i genren “New England inspirerade marina ränder”. Pressbild: Boråstapeter

1716fredag8En koll bland kedjorna ger vid handen att det i vanlig ordning är just denna stil som härjar till sommaren. Inte mig emot, då jag aldrig är mer för detta än just precis i randen till att sommarlängtan får fullt spelrum. Lindex hade en liknande variant förra sommaren – då köpte jag ingen – kanske dags nu då när den kommer in.

1716fredag2I stilen ingår även att jag tittar på små väskor i makramé. Kanske får det bli en till sommaren i år och odla mitt lite mer bohochica jag.

1716fredag4Hamam-handdukar kändes så nytt när de började dyka upp för ungefär tre år sedan – nu är de ett etablerat inslag i många olika prisklasser. Jag tycker mycket om dem – smidiga, lätta och perfekta att packa ner. Den här kommer från Indiska.

1716fredag6Jag glömde alldeles bort att titta på de där zinktunnorna från Granit i butik förra veckan. Någon som har koll på känsla och kvalité där? Om jag snöat in på visualisering kring vårt kommande växthus? Naturligtvis.

1716fredag3Danska Elle hyllar Paris i senaste numret – med favoriten Elle Decoration DK som bilaga.

1716fredag5Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

6 comments

  1. Älskar dina svep! Fin fredagstradition. Har zinktunnorna i två storlekar och är jättenöjd! De har dessutom stått ute i vinter och verkar ha klarat det.

  2. Hej!
    Tack för ett alltid lika inspirerande fredagssvep!
    Synd bara att Boråstapeter/Lexington skriver att Emily Dickinson heter Emelie……. Som tur är har tapeten fått namnet Emily.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *