Fredagssvepet 36/16

Så fick vi fredag igen och september visar sig från sin ljuvaste sida. Det är bara att tacksamt ta emot och lagra tills höststormarna är här. Ett besök på biografen kanske inte är det första på agendan när solen strålar, men en av höstens svenska storfilmer kommer nog att rulla ett tag. Pernilla Augusts version av Hjalmar Söderbergs klassiska Den allvarsamma leken har premiär i dag. Recensionerna har varit lite svala – vackert men inte så nära, tolkar jag det som. Jag vill se – såklart.

Skördemarknaderna är en av septembers stora höjdpunkter. I helgen har Rosendals Trädgård i Stockholm sin, ni som har nära dit. Annars är det bara att titta i lokal kalender för det som händer nära. Det finns inget bättre än att botanisera bland allt närodlat som finns i överflöd nu. Bild: Rosendals Trädgård.

3616fredag6Det börjar komma mer i genren tjusiga trädgårdskläder även för oss som inte är speciellt betagna av klassiskt tjejigt rosa och blommigt. Lilldal 2:10 presenterar en kollektion med asketiskt stilfullt uttryck med hållbarhet och tidlöst som ledord. Jag tycker att det är roligt att det händer saker på marknaden, även om dessa kläder är i en lite högre prisklass och kanske inte något för alla. Inspirationen i bilderna är dock fri i vanlig ordning.

Löksäsongen är här. I veckan gick jag lite överstyr på en kundkväll där det var femtio procent på alla lökar. Jag har skaffat mig arbete framöver, det är en sak som är säker, men i vår kommer jag att tacka mig själv många gånger om. Jag återkommer till min plantering här längre fram.

3616fredag3Pressmeddelandena från IKEA kommer i en strid ström. De tillfälliga kollektionerna tycks ha blivit en bärande komponent i jättens varumärkesstrategi. Jag har tidigare skrivit om fenomenet limited edition som jag i grunden har svårt för. Ett av de mest klassiska incitamenten för snabba köp – i dag antar jag att många försöker få något ur kollektionen SVÄRTAN. I oktober kommer porslinsserien FINSTILT. Jag gillar skördetidskänslan i pressbilden. Läs även detta tänkvärda blogginläggHur VIKTIGT är det med tillfälliga kollektioner IKEA?

3616fredag8Väggbonaden tycks här för att stanna. Det är alltid roligt att se ett klassiskt hantverk upptäckas igen, skänkas nytt värde och ge inspiration till egna skapelser. Den här vackra tillverkas förhand av textilformgivarna Anna Wallin Hallgren och Monica Svalander i Göteborg och finns hos Le Kiosk.

3616fredagRosa Bandet får stjärnglans av Hollywood i årets kampanj. Bandet är designat av Alicia Vikander med en våg som skall symbolisera att många små droppar tillsammans kan bli en kraftfull rörelse framåt.

3616fredag5Veckans fredagstoner

Laleh

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

3 comments

  1. Jag skördar egna morötter på löpande band och njuter så otroligt av det, men tänker att jag så klart borde se mig omkring för att hitta en marknad för större utbud. Annars ångrar jag mig när det inte längre är möjligt det vet jag. Det är en helt annan tillfällig kollektion än de som Stinas trådar skrev så tänkvärt om. Fast jag är ärligt talat lite sugen på en av de stora svarta skålarna som precis dykt upp… inte helt förvånande va 😉 Fast jag sansar mig nog. Tror jag.

    Hoppas du får en riktigt fin helg Weronica!
    kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *