Kära svartkål

stuvadsvartkalDet må vara Kanelbullens dag denna fjärde oktober när vi har ordet #gott i vår fotoutmaning på Instagram, men jag riktar blickarna mot något grönt i vårt kök. Det är säsong för kål och ingen är gladare för det än jag och dottern. De övriga i familjen rynkar på näsan åt denna delikatess, men vi äter gärna och mycket. Som kuriosa – när dottern fick önska sig favoritmat till sin födelsedag i november förra året blev det stuvad svartkål. Det enklaste och godaste är att ta bort mittsträngen på kålen, hacka i lite mindre bitar och steka lätt i olivolja. Sedan tar man på citron och vitlök efter behag och stuvar i lite grädde. Vi äter ofta det som tillbehör, men det går också att göra till huvudrätt om man lägger till lite valnötter och parmesanost till pasta.

svartkalSkön grön mat helt enkelt

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.