Fredagssvepet 40/16

Så kom hösten så där på allvar. Det blev en sådan brutal kontrast med kylan när september var så mild. Precis som om man glömt att vi har oktober i almanackan. Men solen den fortsätter att skina och vi närmar oss helg. Innan tar vi väl ett svep i vanlig ordning – håll till godo med veckans version. I helgen har en av de mest förhandshypade serierna i år – Divorce – premiär på HBO. Skall Sarah Jessica Parker kunna ta klivet från eviga rollen Carrie i SATC? Oddsen är goda med manus av favoriten Sharon Horgan – expert på “brutalromantik” i exempelvis Catastrophe – läs intervju i DN här. Kostymansvariga Arjun Bhasim har också valt att klä Parkers rollfigur Frances i bara vintagekläder. Jag tänker att den här serien blir fin i höst. Hoppas att den är riktigt bra.

Woody Allens nya Cafe Society med minst sagt stjärnspäckat i rollistan har premiär i dag. Filmen har fått lite blandade recensioner, men i vanlig ordning tycks det vara en pralin för ögat. Jag håller med Johan Croneman i DN om att man kan ha olika behållningar av olika filmer – “Vittorio Storaros foto är inget annat än fantastiskt, det är vackert, det är storslaget, det är halva filmen. Ibland också hela nöjet.”

4016fredag4Brr som sagt. Fint motstånd för kylan i snygg färgkombination hos Other Stories.

4016fredag3Som bekant är jag förtjust i H&M Premium-sortiment som nu har lagt in lite nyheter för kallare säsong.

Veckans finaste saga är den här filmen om Joy Zandén som 94 år gammal får se sin design komma till liv genom Sandbergs tapeter. Jag blir alldeles varm av tanken på att det verkligen aldrig är för sent. Hoppingivande, vackert och jag får lust att tapetsera en vägg som hyllning till denna kvinna. Din tid kommer.

4016fredag6Min bloggkollega Jenny på Living by J har gjort ett så fint inlägg om ett besök på danska konstmuséet Ordrupgaard. Det här är en plats som står på min önskelista när det gäller besöksmål och jag blir ännu mer övertygad om att så måste bli fallet. Det är alltid en god idé att åka till ställen som denna lite off season. Jag har själv en sådan visit bakom mig – återkommer till det här.

4016fredag7Annelie på Blomster & Bakverk frestar med glutenfria hallongrottor till helgen. Annelie är dessutom nominerad till Matbloggpriset i kategorin Folkets val för andra året i rad. Min röst har hon redan fått.

4016fredag5Fredagstoner

hortensiabukettVeckans helgbukett går i rosa toner med hortensia, ros Martin Frobisher, vita dahlior, snöbär, myrten och ljung. Flower me happy.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.