Månadens lista – november/16

Vi närmar oss december. Innan vi träder in i årets sista månad, samlar jag mig till min månadslista i mina tio utvalda kategorier. Håll till godo.

STIL

4916manadenslista7Jag är sugen på en klassisk kostym med pressveck på. Inspirerande styling här med en lite råare tröja under för en mer ledig look tillsammans med sneakers. Filippa K

ORD

4916manadenslistaEn tanke väl värd att ta med sig ut i julhandeln. Bild

VINTAGE

4916manadenslista6Jag har fyllt på min samling med änglar ytterligare i år. Tomtar lockar sällan till köp, men gnistrande änglar är det något annat med. Vackra i juletid tycker jag.

BLOMMOR

4916manadenslista2Jag må vara de stora buketternas kvinna, men visst är säsongens gröna fint helt allena också.

MOOD

4916manadenslista8

KLASSIKER

4916manadenslista10Estrid Ericson med ett metallträd – förmodligen en del av inspirationen till årets Önsketräd av Carina Seth Andersson och Jakob Solgren. Jag älskar att se gamla arkivbilder från Svenskt Tenn. För mig är det något speciellt med all historia som bildar ett sammanhang bakåt, men som även inspirerar i nutid. Bild från Svenskt Tenns nyhetsbrev.

DETALJ

4916manadenslista1Även om man inte investerar i ett önsketräd, så är inspirationen fri i vanlig ordning. Vi har många kvistar framåt våren med kulmen av påskriset, men varför inte ta in några grenar även till jul och pryda med dekorationer. Här får en enkel tallkvist sträcka ut sig med fint pynt. Svenskt Tenn

PÅ ÖNSKELISTAN

4916manadenslista9Brittiska William Whiteley har tillverkat saxar sedan 1760 – se fin film om hantverket här. Byggfabriken har precis tagit in dem i sitt sortiment. Lägg i en sax till mig i säcken, tomten. Jag har varit riktigt snäll.

INSPIRATION

4916manadenslista5Blandade dekorer i kökshyllan från Royal Copenhagen. Så vackert och inspirerande.

XOXO

Snart dags för årets första julfilm. Jag börjar alltid med denna.

Varmt välkommen december!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.