Fyrtal: Måndagsfint

homelandclairedanesDet är den sista dagen på barnens jullov som kändes så oändligt långt när det inleddes. Men allt har ett slut och nu säger vi hej till vardagen igen. Jag fastnar i lite fint denna andra måndag i januari. Nu är det endast en vecka kvar tills det är dags att förlora sig i stunden med eskapism igen – säsong sex av Homeland börjar sändas 22.30. Claire Danes gör ett riktigt gladomslag på brittiska Harpers Bazaar. Fin färgkombination med det vinröda och det rosa.

tapetdrottningholmAnn-Charlotte på bloggen Stiliga Hem har besökt Drottningholms slottsteater. I går inleddes en miniserie på tre med temat Tapeterna i teaterlogerna. Jag är förtjust i Ann-Charlottes sätt att förena kunskap med inspiration. Detta område känns lite extra intressant nu när jag sett dokumentären kring Drottningholm som sänts på televisionen. Den rekommenderas varmt – mycket slottshistorik, men även en hel del kring trädgården.

laurenhuttonbottegavenetaNär jag bläddrade i ovan nämnda Harpers Bazaar – ett riktigt fint jubileumsnummer för övrigt – fastnade ögonen på Bottega Venetas annonskampanj med 73-åriga Lauren Hutton. En mycket tjusig dam utan tvekan och även här tycker jag om färgkombinationerna.

instagramannakarinmuSnön smälter utanför fönstren och den grå blåsten är tillbaka. Jag håller mig kvar i Winter Wonderland med hjälp av en favorit på Instagram – @annakarinmu Bilden är tagen i helgen vid Kina slott på Drottningholm. Allt blir lite vackrare i ett snötäcke och Anna-Karin är så duktig på att fånga säsonger och stämningar. Ett följtips.

En bonus till detta fyrtal blir dagens snackis –  Meryl Streeps tal på Golden Globe-galan i natt. Jag tolkar det som ett humanistiskt tal, men om man är tillträdande president av den förenta nationen känner man sig tydligen nödgad att gå in i försvarsställning, kategoriskt avfärda och samtidigt förminska Streeps skådespelargärning. Så himla dumt rent ut sagt.

Med hopp om en fin start på veckan!

signature

5 comments

 1. Men åh tack kära Weronica för dina vänliga ord. Det värmer djupt in i hjärteroten att du gillar mitt sätt att berätta. Och tack ännu en gång för att du är så generös med lovord. Det är också alltid kul att höra att når det fram, det jag tänker i huvudet. Allt gott till dig.

  Gillar dina andra fyra också. Annakarinmu:s bild var trolsk och Meryl Streep så klok

  Kram Anncha

  1. Det du gör inspirerar, Anncha. Bara roligt att ta med dina tapeter här nu när jag dessutom sett Drottningholmsdokumentären och hade det hela aktuellt. Ser fram emot att läsa följande inlägg i din miniserie! Kram

  1. Uppdatering: Internet förtäljer att den tydligen är gjord av någon som heter Salvatore Ferragamo. Låter dyrt. Hur som helst skulle man väl antagligen se mindre superglammig och mer korvig ut i den själv. (Avd surt sa räven)

   1. Oftast är det överdådiga designplagg i dessa tidningar – prislapp därefter. Men inspirationen är fri – och håller med – vackra proportioner på klänningen med lite vidare ärmar och liv tillsammans med den smala siluetten i midja och kjol. Inte helt lättburen kanske – speciellt i vitt nu i grå januari :). Men ta med inspirationen kring vid överdel och kanske en pennkjol. Man får ta ned stjärnorna till sin egen nivå liksom :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *