Tulpaner med lök

tulpanermedlökBingo säger jag när man får möjlighet att köpa tulpaner med löken kvar. Det ger en annan känsla än de vanliga snittade och ger fler möjligheter till arrangemang. Lökar är så vackra i sig och de skänker omedelbar grön längtan. Här är en vit favorit – Mondial – som jag har i en rabatt här hemma. I år har jag mest satsat på pallkrageodling, men det verkar dyka upp gamla lökar lite här och var i rabatterna.

tulpaneriampelKrukorna är fortfarande tomma i växthuset. De första små penséerna står inne i övervintringstältet och tas ut när jag sitter här ute. Jag prydde en ampel med sju vackra vita i olika sorter.

tulpanmedlökDe här skönheterna var jag och plockade efter en morgontid på sjukhuset och kanske lite extra passande med lökar. Jag har två ofarliga cystor och känner att mina andetag har stillat sig en aning. Våren väntar runt hörnet. Det känns lite extra fint just i dag.

tulpanermedlökarrangemang

signature

6 comments

  1. Så befriande med bra besked !

    Är krukan i klarglas från den finska designern vars namn jag tappat ?
    Kram / Petra i Kalmar ?

    1. Ja, så skönt! Krukan är loppisfyndad – En knoppskål från Nuutajärvi, design Saara Hopea, skålen heter Nyppylä / krokus Första gången jag använder den så här. Riktigt fint tyckte jag. Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *