Fredagssvepet 18/17

1817fredagJodå, jag ser på väderapparna att det ser ut att bli svalare igen under nästa vecka, men hey! Det är fredag, vindstilla och solen gassar – äntligen vår så där på riktigt. Låt grilloset sprida sig. Låt äppelträdets knoppar brista. Låt säsongens första rabarberpaj bakas. Jag siktar bland annat på att beskära rosor, besöka en trädgårdsmarknad och bara sitta och gotta mig i växthuset. Men vi sveper väl fram i vanlig ordning innan dess. Håll till godo med veckans version. Vi börjar hos Artilleriet som har öppnat sin trädgårdsavdelning med denna galanta bild som kapslar in känslan av klorofyll och sol. Jag önskar mig fler stora krukor och ser fram emot att chokladblommor och verbenor snart landar i trädgårdsbutikerna.

1817fredag5Vi fortsätter och slår oss ned i Hays utemöbler i serien Palissade. De är grafiskt vackra och i utförandet med den olivgröna färgen är de lite extra tjusiga. Kampanjbilderna från förra året är tagna i Glyptoteket i Köpenhamn, vilket gör sitt till för känslan. Här skulle man gärna slå sig ned med en kopp te efter väl utfört arbete med de där handskarna.

1817fredag7För tillfället inspireras jag mycket av klara färger. En knallig outfit som denna är måhända inte något för en blekfis av min kaliber, men stråväskan från Zara skulle addera färg på ett fint sätt.

1817fredag6Jag blev så inspirerad av Miró-utställningen på Waldemarsudde, så den får jag nog återkomma till lite mer utförligt. Se den om ni får tillfälle. Abstrakt konst känns rätt i magen och nu börjar det även komma tryck i genren. Här fint från Atelier Cph i samarbete med The Poster Club.

1817fredag2Jag vill försöka ta mig till IKEA snart och titta på 10-gruppens Avsiktlig som jag skrev om här. I samband med kollektionen släpps även en bok som jag hoppas lägga vantarna på.

Nu finns det fina reportaget från en av Josef Franks Falsterbo-villor – Villa Wehtje – att läsa hos Residence. Det är ett sådant vackert ljus i bilderna och det finns en och annan Svensk Tenn-klassiker här. Text: Petter Eklund. Foto: Andy Liffner Styling: Thomas Lingsell

1817fredag9xPå “att-se” listan. The First Monday in May – dokumentär om vårutställningen på The Metropolitan i New York som finns på SVT Play. Årets gala gick av stapeln i måndags.

1817fredag8Sol och värme. Som det behövs just precis nu. Cos

1817fredag3Veckans musikHenrik Berggren bär fortfarande stjärna.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

3 comments

  1. Jag tänker mig en Falsterbo utflykt snart – inklusive spaning på Frank villorna. Dokumentären om “Mets” vårutställning rekommenderas – alltid lika roligt att se Ms Wintour in action 🙂 Kram Jenny

  2. Vilket underbart inspirerande svep. Har varit lite ur gängorna och hemma med feber så det var precis vad mina ögon längtade efter.gillar allt i ditt svep den här fredagen.

    Trevlig helg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *