Fyrtal: Eyes on

2517fyrtalMidsommarhelgen fick en synnerligen kylig avslutning här med starka vindar och regn, men kanske klarnar det upp nu framåt kvällen för lite trädgårdsliv. Jag samlar mig till ett fyrtal med något av det som ögat fastnat på från sejourer med telefonen. Genom Johanna hamnade jag hos The Way We Play och deras Smalltalk med Marie-Louise Sjögren. Det är en fin intervju om känslorna kring och livet med ett tidigt fött barn. Inredningen i Djursholmsvillan är av det slag som jag lätt faller för. Det är ombonat, mycket textilier, en dos Svenskt Tenn och klassiska val med edge. De där rosa sammetssofforna ser inte helt fel att sjunka ned i med kuddar bakom ryggen, filt om benen, te på bordet och en god bok. Jag har suttit i min egen sammetsfåtölj i dag och faktiskt kommit igång med sommarläsningshögen. Jag återkommer till det. Foto: Linda Alfvegren/Agent Bauer.

2517fyrtal1Om stråväskan är trendig, så har även nätkassen gått och blivit det. Jag har haft mina länge, men de används inte varje gång jag går på staden. Det här är inte världens mest praktiska väska – man skall helst bara bära chica grejer i den eftersom allt syns – men visst är de fina. Jag blir lockad av en lysande röd till mina svarta sommarklänningar.

2517fyrtal2Modet har redan skiftat till Pre Fall-kollektioner. Min midsommardukning fick mig att falla rakt in i rött och rosa tillsammans. Det händer alltid med jämna mellanrum, förmodligen för att det är en sådan fin kombination. Djärv på sitt sätt, men ändå uppstår ljuv musik. Testa att exempelvis sätta rosa pioner i röda glasvaser. I Marlene Birgers bild faller jag för sammetsjackan i kombination med det enkla beiga och den mönstrade blusen. Och självklart satt jag och uppdaterade Nrk:s sajt i går kväll för att se det sista avsnittet av Skam. Jodå, jag uppnår snart den aktningsvärda åldern av fyrtiofem, men ungdomsserier har alltid lockat mig, och det här är en av de allra bästa jag sett. Allmänmänskligt och universellt – det är med viss bävan man konstaterar att det nu är dags för Amerika. Hoppas att Shame blir riktigt bra det med. Det behövs lite kärlek här i världen.

2517fyrtal3

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.