Månadens lista: Sensommarens ankomst

Augustis ankomst och känslan av sensommar fick sin fullbordan med det välbehövliga regnväder som drog in i går. Mörkret som kryper närmare inpå blev påtagligt och luften fick en annan klarare ton. Jag är en vän av månaden, men vet inte om det ändå känns lite mer vemodigt i år med tanke på högtryckens frånvaro. Jag samlar mig till en klassisk lista om sensommarens ankomst. Sommaren är inte slut ännu – låt oss hoppas att många fina dagar väntar på oss.

STIL

Efter att ha skrotat runt i svepande sommarmood, känns det alltid som lite av en nystart på hösten. Det är alltid roligast med mode denna säsong. Jag är inte någon som har en stor sommargarderob – hösten är så mycket roligare att tänka kring klädmässigt. Jag får alltid tanken att sträcka lite extra på mig, fixa lite mer med hår och klä upp mig lite mer. Pressbild: Vacker stämning och ton i blus från InWear.

ORD

VINTAGE

När vi besökte Tjolöholms slott förra helgen pågick en utställning med kläder från Downton Abbey. Vi hamnade på den vanliga visningen, men det fanns möjlighet att beundra dräkter under den turen också. I vintagesvängen kom Sandersons klassiska Tally Ho min väg för en tid sedan. Jag är möjligen inte någon vän av brittisk jakttradition, men kan se tyget som en hommage till det ständigt närvarande anglofila draget hos mig själv. Jag tänker mig att det kan bli perfekt som duk till Afternoon Tea i höst.

BLOMMOR

Sensommarrikedom i trädgården. Det är något att tycka mycket om.

MOOD

Jag kommer alltid att vara den lilla skolflickan som köpte nya pennor och slog in sina nya böcker i papper i augusti. TOAST

KLASSIKER

Fermobs Bistroserie kom som sagt min väg i sommar. Mitt lilla caféset är i nyansen Willow Green, vilket lättade upp de mer grafiska tonerna vid växthuset på ett fint sätt. De ihopfällbara möblerna har sitt ursprung i Paris där de blev populära bland lemonadförsäljare som inte ville betala för trottoarlicens, utan som snabbt skulle kunna ta bort dem. Patentet togs 1889 och har fått otaliga efterföljare i genren.

DETALJ

Jag är svag för snäckor och blev himla glad när det här smycket från Sophie by Sophie blev mitt på slutrean. Som sagt – än är inte sommaren över. Och det här kommer vara precis lika fint nästa sommar. Och nästa.

PÅ ÖNSKELISTAN

Sensommarljus, vänner och god mat. Svenskt Tenn

INSPIRATION

Det har varit mycket tal om döstädning i sommar bland annat med utgångspunkt i boken av Margareta Magnusson som kommer ut i höst. Ingen sorglig historia är undertiteln på boken om hur allt som man samlat på sig under sin livstid skall hanteras efter att man inte längre finns. Jag vet inte jag. Möjligen gör jag i det avseendet alla en otrolig otjänst genom att odla mitt vintageintresse och skapa ett mer maximalistiskt hem – men jag lutar mig för tillfället åt den här krönikan av Imke Janoschek i Residence. Tanken om att Det lilla livet är störst av allt är fin tycker jag. Fotografi Residence/Styling Lotta Agaton.

XOXO

I morgon åker vi till Skåne för en veckas semester. På bilden syns Mandelmanns – en favorit som det inte blir i år eftersom det var fullbokat där när jag kikade in – och en annan favorit i Simrishamn tycks ha slagit igen. Det lär nog inte bli något problem att finna andra besöksmål dock i detta mångfaciterade landskap. Sitter ni inne på några guldtips så skriv gärna en rad.

Välkommen kära augusti!

4 comments

  1. Talldungen ! Säger hon som hängde i hästhagen i Rörum non stop men i alla fall frukost på Talldungen och det var sååå fint. Middag kanske? Kram Sofia

Leave a Reply

Your email address will not be published.