7 a week

7 a week – smått och gott som jag lagrat i min telefon, sparat ned från Instagram och tagit screenshots av den senaste tiden. Vi börjar där, så får vi se vartåt det bär hän. En liten virtuell godispåse till söndagskvällen. Hoppas att det smakar. Just nu – och för all del för det mesta – inspirationen är på topp när det gäller mönster- och färgmix. Och i augusti dras ögat till mustiga toner – gärna rött och orange i hela spektrumet. @elleuk

Prinsessan Anne som stilikon?! Jag kan inte säga att jag har tänkt så mycket i de banorna, men med det rådande sjuttiotalsmodet är det enklare att få upp ögonen för det. Harpers Bazaar UK FB.

New York Times skriver om den europeiska rottingtraditionen, där svenska Larsson Korgmakare är en av de verksamma som porträtteras. Det 114-åriga företaget gör bland annat Svenskt Tenns rottingmöbler. Rottingen fortsätter att vara i fokus. Det märks inte minst i vintagesvängen där det blivit mer konkurrens om materialet. Fint att hantverket lyfts fram. @larssonkorgmakare

SVT presenterade sitt höstutbud i veckan. Jag ser mest fram emot fortsättningen på en av de bästa miniserierna Top of the Lake med Elisabeth Moss. Nicole Kidman och Gwendoline Christie syns också i regi av Jane Champion i slutet av september. Jag har inte läst så mycket om serien som rullar internationellt nu, men allt tycks inte vara rosor i bemötandet. Vi får se när China Girl når oss. SVT FB.

För att dröja kvar lite i Skåne-känslan – så fint hus i Simrishamn. Bildminnet kickar in, precis som hos Frida på Trendenser som länkade till objektet i fredags. Visst är det de här urrivna sidorna från Sköna Hem som nu skall få en ny ägare. Om det är något som kan få igång mig så är det stadshus med innergårdar. En bostadsdröm som jag alltid bär med mig. Fastighetsbyrån Simrishamn genom Trendenser.

Anthropologie har gjort ett samarbete med anrika Liberty – mönster och färgprakt förstås. Soffan ser ut som ett smycke. @anthropologie

Ett par cerise loafers är måhända det som behövs för att möta det annalkande mörkret?! @vagabondshoemakers

Väl mött nya veckan!

7 comments

  1. Vilken smaklig godispåse du bjuder på så här på söndagskvällen! På tal om Skåne så finns väl landets vackraste hus och villor där? Vitputsade stenhus, äldre hus i rött tegel, moderna strandvillor, gathus med charmiga innergårdar, moderniserade skånelängor. Jag avundas alla som bor där och kan välja och vraka bland allt fint, en fd fastighetsmäklares dröm 🙂

    1. Tack för fina ord, Karin! Eller hur?! Finns liksom hur mycket som helst att gotta sig i när det gäller Skåne. Och allt känns liksom “Skåne-själ” även om det har helt olika uttryck.

  2. Vilket härligt inlägg, och så kul när Fredagssvepet var tillbaka förra veckan! Lycka för oss som följer dig!

    1. Tack för dina alltid uppmuntrande ord, Elisabet! Jag blir peppad – och kul att du gillade den här typen av inlägg!

  3. Japp, den här godispåsen gillar vi! Tack för den! Och bra val av dag – man behöver något uppiggande i slutet av veckan (fast det råkade bli början av veckan för mig då jag inte hann kolla igår).

    1. Maria – ja, kan kanske landa extra bra när söndagsångesten kickar in :). Tack för feedback!

Leave a Reply

Your email address will not be published.