Arket & Soieries F. Ducharne

Jag antar att jag inte är ensam om att ha signat upp mig för Arkets nyhetsbrev och därmed fått tillgång till webbutiken i går med en liten rabatt. Det var länge sedan något var så förhandshypat som denna lansering från H&M-koncernen. Efter att ha tittat runt lite står det klart att det framförallt är den svala nordiska stilen som skall ut på bred front. Höstens trend-alert? Kålskålarna såklart. Made in Portugal har börjat uppvärderas i vintagesvängen – inte minst efter dessa skålars exponering hos Artilleriet Kitchen. Arket har köpt in från samma tillverkare – Bordallo Pinheiro – och ja, visst är det fint och lite svårt att hålla fingrarna borta från.

Jag inser att detta är uttänkt för sådana som mig att gå i gång på och jag kan meddela att det fungerar fint. Det blir helt enkelt lite mer intressant när det finns en historia bakom en produkt. Arket har valt att ta fram skatter ur franska Soieries F. Ducharne arkiv. Firman grundades 1920 och var en av världens mest inflytelserika leverantörer när det gäller sidentyg. Ducharne samarbetade med många formgivare, gjorde mer avancerade textilier och levererade mycket till dåtidens haute couture som Givenchy och Chanel.

Möjligen ingen högoddsare att jag faller som en fura för denna klänning i ett fantastiskt botaniskt mönster mot svart bakgrund. Den finns inte att tillgå ännu, men skall komma in i butik under de närmaste veckorna. Så vacker.

I min varukorg hamnade bland annat denna sidenscarf med små tusenskönor. Ett klassiskt köp för min del och användbar nu när säsongerna skiftar och man vill börja ha något lite tunnare kring halsen igen. Arket – jo då, vi kommer nog att ses igen.

signature

3 comments

  1. Åh, jag var också inne och myste bland grejerna! Jag är ju så svag för COS och & other stories så att jag skulle gilla detta var ingen högoddsare, men blev positivt överraskad över både barnsortimentet och prisnivån också! Nu längtar man bara efter den fysiska butiken så man får PROVA också. 🙂 Ha en fin helg, Weronica!

    1. Ja, det blir onekligen spännande att följa detta koncept! Storlekar är alltid lite speciellt innan man “lär” sig ett märke och hur det brukar sitta. Jag gick på sådant som alltid passar denna första gång :). Tack! Detsamma till dig, Maria!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *