7 a week: Andra helgen i september

Denna vecka går inte till historien som den mest energirika, men så blir det ofta när säsongerna skiftar. Regnmolnen har dominerat himmelen, men i dag sprack det äntligen upp här hos mig för en del trädgårdsbestyr och växthusliv. Jag satt även i glashuset en stund i går när regnet vräkte ned på taket. Det är en alldeles speciell känsla att sitta där ute då. Till smattrande regndroppar betraktade jag ett loppisfynd från helgen. Signe Persson Melin är en av mina idoler när det gäller formgivare. Jag letar alltid efter ting vintage – exempelvis efter vasserien Boda Blom som Persson Melin utvecklade tillsammans med Ulla Molin. I lördags var jag lyckosam och kunde inlemma den bland andra Signe-ting i växthuset.

Te är jag alltid storkonsument av – möjligen ännu mer i förkylningstider med mycket honung i. Så där tjusig har jag inte varit i veckan vid testunder – inte något siden, inte något drickande ur små koppar med fingret ut eller i dekadent guldmiljö – men, men. Energin må återvända. Annonskampanj för Mulberry AW 2017.

Nästa månad är traditionsenligt rosa. Årets band är designat av Efva Attling som i helgen gick ut och berättade om sin cancer. Läs mer om kampanjen och se film med Attling här. Pressbild: Rosa bandet.

Min bokläsningshög byggs på med fyndade böcker från vintagesvängen. I helgen kom Kate Mortons senaste min väg. Jag är svag för Mortons böcker i den anglofila lättläst-genren. Det är ofta brådstörtande kärlek, intriger och parallella handlingar som väver en in i en annan värld genom att vara riktiga blad-vändare. Jag ser fram emot en fin lässtund med den här.

Det är svårt att inte ange Royal Copenhagens Musselmalet-mönster som en favorit. Det är något klassiskt tidlöst som gör att ögat alltid stannar till. Jag har investerat i lite vintage under sommaren. Här är det svårt att göra riktiga klipp eftersom det är en av världens mest kända dekorer med en fabrik som har hög status på loppisborden. Jag samlar på mig lite då och då, när något kommer min väg. Till hösten släpps bland annat bokstavsmuggar som Jenny skrev om här. Men var är mitt stolta W?!

Den här överdådiga och dekadenta buketten gjorde jag förra året. Dahliorna är still going strong där ute och naturen börjar fyllas med mycket användbart material till arrangemang i denna stil. Jag skall göra något liknande snart igen.

Mitt Instagramflöde fylldes av bilder från Dalarna i veckan då ett event anordnades av @annacate och @nannakerstin. Dalarna står högt på min önskelista över platser att besöka. Jag var där några gånger som barn. Mitt historiska intresse tog sig uttryck i att jag ville besöka samtliga ställen som hade någon anknytning till Gustav Vasas äventyr. Nu lockas jag av konstnärerna, trädgårdarna och vyerna. Vackert bloggat av Sofia på Mokkasin.

Väl mött nya veckan!

6 comments

  1. Jag måste nog gå kurs hos dig eller Carina när det gäller att fynda på loppis. Så kul att du hittade den fina Boda-vasen. Tycker mycket om SPM – som du vet. Hoppas att du piggat på dig

    1. Och jag vill följa med dig till antikaffärer och scanna auktionssidor tillsammans :). Tack, det känns lite bättre nu.

  2. Fredgssvepet är en favoritkategori sedan länge, och nya 7 a week är minst lika inspirerande. Nu längtar jag inte bara till att kika in hos dig på fredagar för ditt fina och smakfulla urval utan nu har även söndagarna blivit en dag att se fram emot här inne hos dig! Tack för all fin inspiration du bjuder på!

  3. Håller med Hanna, nu är även söndagarna med på topplistan.
    Angående bokstavsmuggarna letade jag utan framgång efter ett vackert ‘V’ vid ett besök på Kunglig dansk i somras. Fick då reda på att muggarna är gjorda ursprungligen för den japanska marknaden och tydligen är det då inte aktuellt med V, eller W heller för den delen samt några andra bokstäver. Diskriminerande kan tyckas men vi får väl hoppas att någon marknadsperson på KD förstår värdet av att alla kan få sin bokstav 🙂

    1. Tack, Victoria! Aha – det förklarar saken. Förstod inte alls tanken med att inte ha med vissa bokstäver. V och W skulle ju vara så eleganta med svung i penseln där på muggen :)!

Leave a Reply

Your email address will not be published.