7 a week – sista helgen i november

Tack du sista helg i november för att jag fick en del sol på näsan – jag behövde det! Några utegranar blev det inte, men väl en julmarknad, lite sedvanlig loppis, testunder och kura skymning. Nästa helg tänder vi det första ljuset.

Även om jag aldrig är så röd på hela året som just precis nu – antar att jag inte är ensam om det – så vet jag också att färgen börjar skava lite sådär några dagar efter julafton. Att satsa på någon röd julklänning förefaller som en god idé ibland, men samtidigt tar förnuftet över där. Svart sammet är galant – och det kan räcka långt med röda naglar eller läppar. COS

Same procedure as every year. Jag blir så glad när jag möts av de yviga handbundna enriskransarna. De är mina favoriter som alltid inköps av samma torgförsäljare. Bara skönt grönt som jag sätter ett grått sammetsband att fästa i.

Och det är lika år från år även med den film som får min adventsförväntan att gå över till jul. The Holiday – såklart. Det är något med denna årstid som gör att jag finner det rofyllt att göra precis som jag brukar göra. Det kallas väl traditioner.

Jag håller med Johanna som varit och fotograferat hos Artilleriets The Kitchen. Fint med den där enkla kärven där på listen.

Raka motsatsen till Artilleriets estetik och något jag finner så inspirerande – Gods & Gårdars jul. Det är maximalistiskt överdåd extra alles. Så vackert.

Jag har inte bokat in något julbord, men blir sugen när jag ser instagramvän som varit på Villa Strömsfors. Det ligger inte direkt nästgårds för min del, men ack så fint och gott det ser ut. Och stället med ett litet snölager på får hjärtat att banka lite extra.

Väl mött nya veckan!

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.