7 a week – Nytt år

Den första dagen på det nya året. Det kliar i mig – jag vill göra allt och inget –  ändå har jag svårt att inte sjunka ännu djupare ned i fåtöljen. Känslorna är alltid ambivalenta när skiftet inträder. Mitt storverk för dagen var att ta en långpromenad mellan regnskurarna. Och vet ni? Efter en stund fick jag solen i ögonen. Ibland vill jag tro på tecken och det här var ett sådant tillfälle. “The unkommon beauty in common things”. Fint så. Jag älskar den här bilden med ballerinorna och den skira klänningen med tygväskan. Det känns så hoppfullt just i dag. Tambur

Nyårslöften? Njae. Lite mer så här kanske.

Hängande tulpaner, skirt glas, tenn och mässing samt det bruna bordet. Klassiker och vackert för ögat att vila på. Svenskt Tenn.

En liten film om livet och döden – Afternoon Tea. Tänkvärt, gripande, bejakande och man vill fånga, fånga, fånga den där dagen.

På jakt efter ny inspiration efter en december när den kändes så långt borta. Jag vet inte riktigt hur jag hamnade hos F.Schumacher, men väldigt glad att jag gjorde det. Jag får återkomma hit tror jag. En skattkista med myllrande mönster i textilier och tapeter.

Som vanligt denna tid på året dras mina ögon denna tid till det mer avskalade – som jag i och för sig snart fyller. Så här skrev jag förra året om eftertankens kranka blekhet och inredningsdetox. Tänker ungefär detsamma nu.

Tid att bygga kokong i vintermörkret! Bädda ned dig med en god bok och somna tidigt. Man behöver vara lite extra snäll mot sig själv nu i januari.

Väl mött 2018!

6 comments

  1. Hej och hå och gott nytt år!! Ville bara säga att jag hittat hit precis innan 2017 tog slut och gillar denna plats så väldigt mycket. Jättefin och inspirerande blogg!

  2. Kollade på “Afternoon tea” precis, väldigt sevärd i sin enkelhet. Tack för tipset – den hade jag aldrig hittat annars.

  3. Oj så jag gillade citatet om att man inte måste blomma hela tiden. Den här hösten har jag mest varit vissen eftersom min mamma blev sjuk och dog, och visst känns det fint att få inleda ett nytt år i hopp om att småningom börja blomma igen. Allt måste få ha sin tid. Som alltid.

  4. Tycker så mycket om din blogg som är en så fin motvikt till det lite hastiga tempot i en del andra! Inte en massa tävlingar och omotiverade adlinks utan bara eftertänksamhet och lugn som man verkligen behöver så här års. Tack, och gott nytt år!

Leave a Reply

Your email address will not be published.