Fredagssvepet 22/18

Vi har den första dagen i den första sommarmånaden – även om vi i år har firat sommar även i maj. I trädgården är doften av rosor överväldigande när man passerar de stora buskarna på väg till växthuset och denna fredag kan jag plocka pioner till buketten. Varmt välkommen juni. Svepet tar sin början i nya Residence där man besökt ytterligare ett hus på Österlen. Det finns många i tidningarna den här årstiden. Det här är så fint fotograferat och med det sympatiska citatet “Själv är jag så gammal att jag har släppt alla coolhetsidéer. Nu vill jag bara att det skall vara härligt”. Skånelängtan och om tre veckor skall jag dit.

Jag ligger långt efter i alla serier som jag brukar följa. Så nyfiken på Patrick Melrose på HBO som Elsa Billgren skrev om här – inte minst angående kulisserna till alla känslomässiga trauman. Jag slukade den första boken – den andra delen tar jag mig framåt i mer eftertänksamt och långsamt.

Fina färgtoner/Malene Birger.

Möjligen inte läge för en till tv-serie mitt i all värme och sommar och bara vill vara ute – men nyfiken på BBC:s Rillington Place som börjar på måndag på SVT. Det här kan vara för läskigt för mig med en seriemördare ur verkliga livet, men jag tänker ge det en chans vid tillfälle.

Artilleriet har fotograferat sina produkter – In Context på plats i Göteborg konserthus. Det här tycker jag är ett spännande koncept. Det känns som om konsumenter blir mer och mer kräsna och att vi kräver mer och mer, än att bara besöka en butik med uppställda varor. Smart att få ut stämningen i en klassisk miljö och visa på stilen och produkterna på detta sätt. Jag såg på Instagram att favoriten Gunnebo Slott fått besök, så det blir nog fler liknande inslag framöver.

Other Stories ligger i framkant bland modemärken att erbjuda mer till sina kläder. De gör kvalitativa editorials nästan veckovis och lyckas nästan alltid med att skapa mervärde med sina bilder.

IKEA har sin sida Livet Hemma sedan ett antal år. Den svalkande vilan av stylisten Linnea Salmén och fotografen Fanny Hansson känns kanske lite extra tilltalande i högsommarvärmens kvalmiga sovrum.

Veckans fredagsmusik – I need your love/Albin Lee Meldau.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.