Pionbuketter, loppistips och antik & auktion

Det går undan i det gröna i år och det är inte lätt att hänga med. Pionerna är så tidiga, så många, så fantastiskt vackra och så kortlivade. Jag plockar och njuter dem tillsammans med klas♡sikern daggkåpa, löjtnanshjärta, klematis och årets första luktärter som slog ut i går. Den här buketten gjorde jag i ett av förra årets favorit-loppisfynd – en tennvas från GAB år 1934.

Tenn är ett av mina tips i senaste Antik & Auktion där jag fått äran att vara med i deras stora special Sommartider, loppistider. Jag tipsar även om formgivare som jag spanar efter – på bilden magnifikt lövfat av Arthur Percy för Gefle Porslinsfabrik. Det känns lite extra roligt att få vara med i den här tidningen som var en av de första jag började läsa när designintresset tog fart på allvar i tjugoårsåldern. Då fanns det inte så många tidskrifter i genren och det här var en av de första som jag började prenumerera på. Jag hoppas kunna återkomma till många sommarfynd i år – om inte annat tipsar jag om min loppisguide som jag skrev förra sommaren. Med hopp om en fin loppissommar!

8 comments

 1. Åhh jag gillar också den här korta perioden med Pioner. Förut vågade jag inte plocka in dem men nu plockar jag som bara den. Jättefina bilder alltid så genomtänkt. Jag gillar din blogg jättemycket. Med vänliga Hälsningar Åsa

 2. Jag ser verkligen fram emot att ta del av dina loppistips. Hiss oss är pionerna i knopp. Jag är rädd att inte hinna uppleva dem om de slår ut i dagarna och vi är kvar istan. Det är fullt av knoppar

 3. Åh, så avundsjuk på alla som har pioner i överflöd!
  Vi har tre gamla pioner som helt plötsligt inte vill blomma (tre knoppar på den ena, en på den andra och ingen på den tredje)…och jag är så ledsen för det. Så njut lite av dina pioner åt mig också! 🙂

  1. Så tråkigt! Minns fortfarande hur snuvad på konfekten jag kände mig förra året när all syrénblomning frös bort! Inte en enda blomma! Hoppas du får några i alla fall!

 4. Vilka vackar pioner! Skålen var också mycket fin! Nu till en annan blomma, dahlia som jag har en liten fråga om igen. Jag frågade dig tidigare i vinras om dahlior, och jo visst vågade jag mig på att odla tre olika sorter i varsin kruka. Jag har flera blomknoppar på gång som jag väntar ivrigt på att de ska slå ut. Nu till min fråga: Om man vill klippa av blommorna och göra buketter ska man klippa av hela skaftet på blomman så långt som det går? Eller hur mycket ska man klippa? För visst är det så att det kommer komma nya knoppar när man klippt av några?
  Ha en fin dag!

  1. Så roligt att du testar dahlior! De är tidiga i år – mina första brukar blomma i slutet av juni, men även jag har blomknoppar. En spännande känsla att se vad som kommer! Jag brukar snåla i början av säsongen och bara klippa bort blomma för blomma – då vill jag spara knopparna och få fler blommor. När det finns ett överflöd klipper jag längre stjälkar. Det beror lite på vad du är ute efter. Varmt lycka till med dina dahlior!

Leave a Reply

Your email address will not be published.