The Summer Edit V

Kan vi tala om något annat än vädret denna sommar anno tjugohundraarton? Vet inte. Känns inte som så. Oskarpa tankar, myggbett, mörkret som börjar smyga sig på kvällstid och den speciella doften av äpplen som faller ned och återgår till jorden. Juli tackar för sig. Augusti knackar på dörren. En av de starkaste rollprestationerna för tillfället gör Jessica Raine i The Last Post som går på SVT på lördagar. Det är dekadent självdestruktivitet och förtvivlan i 1960-talets Jemen som då var brittisk koloni. Manligt hjältemod och förutsägbara vändningar kan jag klara mig utan, men serien är ändå av kalibern utmärkt sommarunderhållning en kväll då man inte vill sitta ute.

Att vara säsongsmänniska fullt ut innebär också att man följer ett tämligen förutsägbart mönster när det gäller inspiration. Nu dras jag – i vanlig ordning – till en annan färgskala med mer mättad sensommar. Lisa Burenius målar så fint – följtips på Instagram om ni inte har funnit er väg dit.

Hur går det med loppisrundorna i sommar? Här hos mig är det lite stiltje tycker jag. Några fina saker har fått komma hem – min favorit hittills är ett tennlöv av Karl Erik Torssell för sju riksdaler. Lövformen är något jag alltid dras till.

Kvinnliga wrestlingbrottare på åttiotalet – kan det vara något? Jo då. Det tar ett tag för serien att komma igång och lyfta, men nu i säsong två är den riktigt bra. Glow på Netflix.

De perfekta skålarna för glass? Min favorit är Puck från Reijmyre. Håll utkik på loppisrundorna i sommar!

Vad ska vi äta? Den vanligaste frågan från ett sommarlovbarn. Inspirationen är möjligen inte på topp för tillfället, men nu kommer snart sensommarens alla grönsaker och då blir det roligt med matlagning igen. Bondens marknad är augusti för mig – och kanske en och annan pizza då och då när grillförbudet är ett faktum. Other Stories

Dahliorna har klarat denna extrema sommar bra hittills. Jag har planterat många nya sorter i år och det är sannerligen som en present att upptäcka att en ny har slagit ut i odlingslådorna. Alla har inte börjat blomma ännu, men som sagt – det här är en blomma som är som finast i september. Så håll ut ni som väntar.

Välkommen augusti!

5 comments

  1. Men alltså! ännu en serie jag missat,men efter tips av dej har jag kollat ikapp på.Den är ju så bra!Sluta aldrig tipsa om tv.de är alltid 100%

Leave a Reply

Your email address will not be published.