Fredagssvepet 33/18

Efter en vecka med tankar kring kompassens riktning blev det tyst här, men ibland behöver man vila från inspiration, lyssna inåt och finna vägar. Jag tar nya tag och en fredag utan ett svep så här i mitten av augusti skulle kanske kännas lite tomt. Så kan vi inte ha det – håll till godo med veckans version. Svenskt Tenn har öppnat en ny utställning – Historisk och samtida design. Ny design av Per Öberg, Marianne Andersen och Michael Anastassiades samsas med en soffa ur arkivet av Björn Trägårdh. Mitt i sensommarens myller när jag omger mig med mest färg på hela året är det något vilsamt skulpturalt över denna miljö. Kanske den där känslan av lite oskrivna blad och en palett som väntar på att tas i bruk? Vackert och inspirerande!

Det är lite samma sak med denna bild från en våning till försäljning på Tegnérgatan i Stockholm hos Wrede. Jag är ingen minimalist alls som bekant – tvärtom – men ögat drogs ändå till denna bild med alla vackra byggnadsdetaljer, det stora olivträdet och liggstilen i rotting. Det är inte för inte det är skolstartstider och man blir en liten flicka med nya oskrivna anteckningsböcker igen. Genom Inredningshjälpen.

På mitt block till kommande inlägg står det bland annat skulpturer. Maria på Husligheter hann före mig i dag, men jag återkommer i frågan framöver för det finns mycket att säga här. Kählers samarbete med skulptören Malene Bjelke har redan fått stor spridning. I Character  presenteras fem olika små skulturer – här The Curios One. Titta in på de här fina bilderna från pressvisningen hos Sonoma Seven – hög inspirationsgrad.

Efter rekommendation av en vän såg jag K-special – Superstjärnornas make-upartist Kevin Aucoin – finns på SVT Play här. En gripande historia med mycket glamour, personliga trauman och känslor. Filmen bygger i mycket på Aucoins egna videoinspelningar från tiden, så man får sin beskärda del av de klassiska supermodellerna på 90-talet. Omslag från 1992 med Christy Turlington fotograferad av Patrick Demarchelier och makeup av Kevin Aucoin.

H&M:s nya parfymkoncept.

Jag och många med mig håller ständigt ögonen öppna för äldre konstaffischer i vintagesvängen. Nu har Louisiana tagit fram några posters från arkiven för att fira sitt sextioårsjubileum. Min favorit är denna från 1962 och en utställning med Arp. Den hoppas jag kommer min väg framöver.

Är ni redo?! Manchesterkostymen är tillbaka. Jag gillar./Arket.

Som sagt – de torkade blommorna fortsätter att vara högsta trend. Nu börjar den klassiska evighetsblomman eternellen att få skina igen. Det är nog ingen avancerad gissning att många kommer att sätta frön i vår – och kanske glömma alla torkade dammiga arrangemang från åttiotalet…

Veckans fredagstoner är Aretha såklart. Forever and ever.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.