Fredagssvepet 21/19

Då har vi fredag igen. Jag samlar mig till något av det som ögat fastnat på i veckan och börjar med trailern till den kommande Downton Abbey-filmen. Jag har skrivit tidigare att jag kände mig alldeles nöjd med det slut som serien fick, men nog kan jag inte hålla mig borta från att frossa i allt med filmen ändå. Klart att jag kommer att sitta bänkad när filmen har premiär i höst. Det är det där med slut på långa serier. I måndags gick en annan gigant i mål. Sonen och jag gick upp tidigt och såg tillsammans. Ett slut kan aldrig tilltala alla, vilket väl får sägas vara fallet just med Tronspelet.

Jag är inne i en period då jag tar till mig ny inspiration. Det där lite överraskande som får ögat att titta en extra gång utöver det vanliga flödet. Genom @stiltyger lotsade jag mig själv till franska Leilevre och anrika textiltillverkaren Tassinari & Chatel och deras Jardin D´Hiver. Tyget producerades för första gången 1866 och är inspirerat av japanska tryck och keramik. Många vackra bilder att frossa i på den franska sidan och vilket vackert tyg! Mönstertypen är på näthinnan till helgens loppisbesök.

I arbetsrummet sitter en stor anslagstavla i Lisa Bengtssons tyg Mademoiselle som trycktes för Mairo. Vi har även haft några fagra taxar genom åren och formgivaren har fortsatt i spåren med det egna uttrycket. Nu lanseras tapeter – Sir Grace – och det är åter berättelsen i fokus i mustiga färgskalor. Jag faller för denna bild med de mörka panelerna i kombination med murriga väggar. Genom Trendenser.

Tapet i fokus även här – klassiska Golden Lily från William Morris – i bild från Himla som visar linne på detta fina sätt. Genom Inredningshjälpen.

Loppisledord när vän och jag spanar efter sommarkläder – “Tänk en solig dag på Österlen”. Jodå, Skåneveckan är bokad och en och annan klänning i hamn som väl kommer till pass då. Kampanj från Other Stories, sommar 2018.

Utmärkta till sommarpackningen är också Novellix noveller. Nu har det kommit en serie om storstaden i olika tappningar. Ja tack till strandväskan.

Svenskt Tenn säljer numera ett urval av Fornasetti även på webben. Vackra klassiker varav den blinkande damen sitter på en av mina väggar.

Det har varit mycket fokus på sådd och att få ut plantor den senaste tiden. I år har jag satt ned närmare hundra luktärtsplantor, så hoppet lever om en doftande sommar.

I början på juni spelar Veronica Maggio tre kvällar på Gröna Lund. En sommarhit om någon – Tillfälligheter. Pressbild: Nora Otterhäll.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *