Fredagssvepet 22/19

Himmelfärden fortsätter med klassiskt svep som tar sin början på Gotland. Vi tillbringade alltid två veckor på ön under många år, men nu har vi styrt kosan mot Skåne istället. De här bilderna från Rone Findarve 573 får dock all samlad längtan att kicka in!

Så vackert hus från 1880-talet som är till salu genom Bertwig Fastighetsförmedling. Bilderna bjuder på mycket klassisk sommarhusinspiration med äldre möbler, gripsholmsrutor, fågeltavlor och vackra kakelugnar. Gotland ändå. I mitt hjärta. Bilder: Bertwig Fastighetsförmedling genom @hemnet.

Förra sommaren blev jag en människa med huvudbonad med min kära Panamahatt. När jag har sprängt den vallen blickar jag mot Palmgrens nylanserade hattar. Så fina!

Ögat dras till allt som rör hav och långa horisonter nu. En tavla som denna på väggen skänker djup och siktlinjer. Arvid Johanssons musselplockare från 1880-talet som ropas ut på Bukowskis Important Spring Sale skulle väl göra sig utmärkt i Gotlandshuset ovan. Jag spanar alltid efter landskap på loppisturerna – vi får se vad som bjuds i morgon.

Denna vecka är jag nyfiken på nya Years and Years på HBO med bland annat Emma Thomson. Thomson spelar populistisk politiker Vivienne Rock i en BBCserie som beskrivs som en blandning av dystopi och familjedrama och utspelar sig i Manchester. Vår tid är startpunkt och sedan tas vi vidare mot 2035 i en tid av stora förändringar. Jag tänker mig att börja titta i helgen.

Ett klassiskt knep för att sommarinreda hemma är att ta bort tunga textilier och släppa in det luftiga. Här hos @theapartmentdk tycker jag dock att motsatsen gäller. Säg får man inte sommarvibbar av mattan, fåtöljen i lapptäcksteknik (hög trendalert på det – håll utkik på sommarloppisarna), klassisk Klintskärm och korgen. Ingen regel utan undantag.

Jisses så opraktisk, men jisses så somrig och perfekt till det rätta tillfället! Den lilla cylinderväskan i korg från Other Stories och roadtripp på Österlen. Åh. Jag håller utkik vintage efter modellen.

I går hade jag en sinnlig och alldeles underbar upplevelse. Jag befann mig mitt i ett hav av liljekonvaljer! Tänk er doften! Liljekonvalj är en av mina absoluta favoriter och här på min mans barndomsgård sammanföll allt det fina på en gång. Ljuvligt!

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

4 comments

  1. Som vanligt kommer du med tips som faller mig i smaken,måste kolla in Emma Thompson. Gotland verkar magiskt, har aldrig varit där.Dock älskar jag att vara hemma under semestern och jag älskar Vättern, Östgötaslätten och grannar som är iväg på semester. Brukar dock alltid bli Gbg o bästkusten?. Barnen älskar Liseberg, jag får panik av både höjder o fart men njuter av blommor och chokladhjul?. Kolla in Omberg, turisthotellet på omberg o loppisar på vägen i sommar. Försök att välja mindre vägar?. Tack för all inspiration! Med vänlig hälsning, Jeanette (hausundgarten)

    1. Så roligt, Jeanette! Ja, jag är samma för roadtrips i närheten. Min pappa växte upp i Heda nära Omberg, så där har jag varit mycket när jag var liten. Det är så fint – har ätit lunch på Turisthotellet några gånger. Loppisar har jag span på inför sommaren. Många skyltar på vägen där :). Och så skall jag till det där caféet som du tipsade om på Instagram. Så fint att upptäcka det man har runt sig!

  2. You will love a new series on the BBC -you can watch the whole box set right now. Stephen Poliakoff’s Summer of Rockets with Keeley Hawes
    (Bodyguard etc). A great British spy story!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *