Sommarklassiker: Rabarberkompott

Jodå, nu är sommarkänslan här som sagt – speciellt när jag har ätit den kära rabarberkompotten! Jag tar min utgångspunkt i Annelies recept som finns här. Jag tar i råsocker och ganska mycket citron i min. Om man har många rabarber går det att koka mycket på en gång. I helgen gjorde jag fyrdubbel sats – lätt och snabbt är min melodi. Det blir en sådan god smakbrytning med kardemumman i. Jag serverar med yoghurt, smörstekta havregryn som pudras lite med råsocker och gärna jordgubbar för att få upp sötman. Ni måste testa! Det här är en av mina stora sommarfavoriter. Till den listan kan vi även lägga till marsipanrosen Martin Frobisher som precis börjat blomma, Maria Åströms mönster – här vintageköpt bricka i Hagalunds Ros från en utställning på Millesgården på nittiotalet, blåvitt porslin och besticken Thebe som jag nyligen fann en hel del nytt till samlingen av på loppis. For the love of.

8 comments

    1. Det kan jag absolut göra! De får väl börja blomma lite mer först, så ska jag visa sedan ♡

  1. Jag gör också alltid en rabarberkompott på sommaren och sen äter jag den varje morgon i filen. Jag har också ett recept med kardemumma i, ljuvligt gott är det!

    1. Mums! Jag äter i princip aldrig fil, men om jag gjorde det skulle jag definitivt spetsa med kompott så här års! Visst är det fantastiskt gott med kardemumman!

Leave a Reply

Your email address will not be published.