Fredagssvepet 35/19

Det ingick inte alls i planerna att ägna sommardagarnas återkomst med att vara skraltig. Jag har förlorat mig i Netflixs Mindhunter som jag tidigare har valt bort för att jag upplevde den som alldeles för läskig. Det är den stundtals med tanke på vad serien handlar om, men fast blev jag med Kicks Sea Salt till tekoppen med mycket honung i. Och så lyckades jag få tag på biljetter till Håkan Hellströms sista augustispelning nästa år. Jag sladdade in någon timma efter biljettsläpp och fick två platser. Kändes nästan som fusk med tanke på hur mycket energi jag har lagt ner på biljettsläppen tidigare. Nåväl, helgen närmar sig, jag samlar mig till svep och inleder i Italien där Liselotte Watkins ställer ut skulpturer på Villa San Michele. Där skulle man ju vilja vara! En sådan fin utställningsaffisch och nu börjar det komma notiser om Watkins samarbete med Svenskt Tenn som lanseras senare i höst. Spännande!

Brittiska Toast är oslagbara när det gäller att sätta samman allt det som får en att tänka att höst – jo, det blir nog bra det. Så samstämda vackra färgskalor och detaljer.

Blickarna börjar så sakteliga att dras inåt igen med fokus på att boa in sig som det blir i detta säsongsskifte. Jag håller alltid utkik efter textilier och mattor vintage. Bukowskis.

Mina dahlior har varit ovanligt sega i år, men nu så. Julia som är lika glad i dahlior som jag har skrivit ett stort inlägg om sin odling. Läsvärt och många vackra bilder!

Terese har fyndat vackra handmålade assietter. Porslinsmåleri kan inte ha varit helt ovanligt som hobby om man tittar vad som står på loppishyllorna. Jag utfärdar en liten trend alert på detta i vårt hyllande av det unika. Jag har själv några föremål och skulle gärna ha fler. En kvinnokonst i likhet med broderiet som kanske är på väg fram ur det dolda.

Trädgården svämmar över för tillfället, samtidigt som det är en bitterljuv tid då det går mot andra tider. Hösten är prefekt för plantering – om man ändå hade samma entusiasm nu som man har i maj… En av årets finaste trädgårdsböcker är denna. Jag lånade den på biblioteket och fick mig såväl historia till livs som konkreta trädgårdstips.

De stora dinnerplate-dahliorna täcker just en stor tallrik, eller som i detta fall ett tennfat. Ett av mina finaste fynd den senaste tiden – från Gamla Santessonska Tenngjuteriet i Stockholm anno 1914. Nu har jag köpt prydnadspumpor som jag skall lägga upp på det.

I september är jag arrangör för en fotoutmaning #minavackrating med utgångspunkt från mitt konto @baravackrating. Jag tänker att försöka arbeta lite från orden även här på bloggen. Häng gärna på du med!

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.