7 a week: Oktoberdagar

I helgen nåddes vi av beskedet att Sara Danius har gått bort. Mitt Instagram-flöde fylldes snart med hyllningar och ord om Danius gärning. Danius var den första kvinnliga sekreteraren i Svenska Akademien och med dess kris blev hon för många en symbol för något så mycket större med knytblusen som främsta kännetecken. I en värld av herrar i svarta frackar, kommer man alltid att minnas Sara Danius form- och färgstarka Nobelklänningar. En kulturpersonlighet som nådde ut till många som fick lämna alldeles för tidigt. Mats Gustafson/2017 – Pressbild i samband med utställningen Couturens hemligheter på Sven-Harrys Konstmuseum.

Oktober färgas på många sätt rosa med den traditionella Rosa Bandet-kampanjen. I år har det formgivits av Ben Gorham, grundare av parfymmärket Byredo.

Ett annat år gjorde jag denna rosa bukett i oktober. Dahliaknölarna ligger nu på tork för att snart packas in för vinterförvaring. Tidigare har jag slagit in dem i tidningspapper, men överväger starkt att försöka med papperspåsar istället.

Vilket fantastiskt trapphus! Golvet, taket och alla detaljer – magnifikt. Alla praktiska och bekvämlighetsargument far bort och jag tänker mig att om man bodde här så skulle man vilja gå i den trappan hela tiden. Den här typen av arkitektur sätter verkligen fantasin i rörelse och man kan inte låta bli att tänka på alla som gått här under alla år. Viktoriagatan i Göteborg till salu genom Entrance. Tipstack till Trendenser.

Helgen ägnades bland annat åt konst inne hos @baravackrating. Jag plockade med några favoriter som Eva Hilds små tennskultpurer för Svenskt Tenn, Carl-Harry Stålhanes Konstrakta och Gunnar Nylunds Caolina.

@babes_in_boyland har stylat kök i sitt torp för IKEA. Fina stämningsfulla bilder med höstljus.

Nej, inga julstämningar här ännu, men om några veckor skiftar inspiration till min kära adventsförväntan. De här stjärnorna från Granit får viska om kommande tider. Genom Elle Decoration.

Väl mött nya veckan!

2 comments

  1. Hej Weronica!
    Det är många år nu som jag har följt din blogg. Njutit av din blogg.
    Väldigt vackra bilder och tankar om ett hållbart samlade som tilltalar mig.
    Vecka ut och vecka in gläder du mig med dina “7a week”, “fredagssvep” och alla andra inlägg.
    Vill helt enkelt säga tack för att du orkar leverera och förgylla min vardag!

    Kram från Anna Johansson (som typ aldrig kommenterar men konsumerar det du gör).
    Keep up the good work!

Leave a Reply

Your email address will not be published.