Fredagssvepet 42/19

Så har vi fredag igen och efter gårdagens explosion i färg och form tycks ögat letat sig till mer lugna nyanser denna dag. Hösten har det inneboende i sig. Dels allt färgsprakande som solen träffar, dels det kompakta grå när det inte blir ljust på dagarna. Och här blir det lite av varje i vanlig ordning. Som jag skrev i onsdags – jag känner mig mer modeinspirerad än på länge helt tack vare second hand-spåret. Det är det kreativa i det som lockar mig och utmaningen att plocka ihop finheter från olika håll. Nu tycker jag att det kan vara roligt att titta in på sidor som Net A Porter igen och deras stilporträtt. För med vintage gäller det överhuvudtaget inte att finna just det speciella plagget, utan snarare att ha blicken för hur man kan få till en liknande stil om man blir inspirerad. Därför tycker jag att mode är kul igen.

Tryck från danska Aure – October #01 hos Artilleriet. Motiven är baserade från teckningar av deras mormor från 1941. Fin i all sin enkelhet tycker jag.

När man lever nära årstidernas skiftningar, deltar man och görs ständigt påmind om den eviga cykeln. Mylla på hösten – livets återkomst på våren. Jag är som jag skrev i tisdags alltid sen med att plantera tulpanlökar. Det känns alltid som en tyngd ligger över mig när jag redan gått in i vilocykeln och trädgården känns trött, bedagad och sliten. Men det slutar alltid med att jag gör det i alla fall. Det är det där hoppet i vanlig ordning. När det gröna bryter fram. Det skulle vara svårt att undvara.

Så det är bara att ta på den största tröjan och ge sig ut i trädgården i helgen. Vi skall nås av några solstrimmor i morgon sägs det, så bättre förutsättningar för lökplantering än så får man inte. Nygårdsanna

Jag funderar på de här ljusstakarna på tillfälligt besök hos IKEA. Behjärtansvärt med att hela ljuset kan tas tillvara, men behovet av ljusstakar är lika med noll.

I går visade jag lite loppisinköp inne på @baravackrating. En av mina favoriter och något jag alltid tittar efter är brittiska brickor från Kaymet och Woodmet. De är helt enkelt så fina och praktiska. Drömmen vore att springa på ett sådant här brickbord. Ultimat till testund i sängen. Auktionsverket Engelholm

Jag köpte även en större skål i Onyx. Stenar som Alabaster, Agat och Onyx börjar ge höga utslag på sakletar-radarn. Spegel/Bukowskis.

Jag tycker även att man ser mycket slipad kristall igen med mer dekor än vad vi har varit vana vid. Uppsvinget för Reijmyres klassiska Antik-serie är här. Stockholms Auktionsverk

Hon får sjunga in hösten även detta år. Eva Cassidy – Autumn Leaves.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.