Fredagssvepet 3/2020

Då fick vi fredag. Vågar man hoppas på att några solstrålar landar på näsan i helgen? Det vore välgörande. Inte utan att man dras till det gula nu. Svenskt Tenn dukar upp med Josef Franks stol P5 i ett matrum fullt med grönt. Hoppfullt och dags att ge krukväxterna lite extra omvårdnad i den torra luften.

Mitt senaste konto att följa på Instagram är @heroldian_journal som hjälper privatpersoner och företag att skapa miljöer med konst i centrum. Många vackra bilder att förlora sig i. För mig är det svårt att inte falla som en fura för denna myllrande bokhylla. Praktiskt? Nja. Vackert? Ja!

När jag gick in på deras sida upptäckte jag även en bläddringsbar tidning. Den skall jag läsa i helgen. Kanske kommer någon ny tavla min väg på morgondagens loppistur?

Terese bloggar om det ljusa och vackra siluetter. Som sagt, fast förankrad i vintern och längtar snöknarr, men inspirationen börjar leta sig åt detta håll nu.

Stoppa pressarna – SVT sänder en av mina absoluta favoritfilmer! Muriels Wedding med Toni Collette kom 1994. Det är en film om att upptäcka sig själv, om vänskap, om kärlek blandat med australiensisk humor och mycket ABBA. Jag har den på en gammal VHS som jag har sett många gånger, men nu var det länge sedan. Om jag laddar för nostalgi? Självklart! Fredagstoner får bli den här covern på en av mina favoriter med just ABBA. Nostalgi där med.

Netflix:s Dracula med Claes Bang är något helt annat, minst sagt. Man känner sig överkörd av ett tåg mellan varven när man lämnas i händerna på Mark Gatiss och Steven Moffat. De gjorde även Sherlock – en annan personlig favorit som vi just nu ser om. Dracula då. Låt mig säga så här. Man får lämna en del logik bakom sig, uppöva sin tolerans för makabert splatter och vara öppen för att en historia verkligen kan ta alla vägar. Vi kunde inte sluta prata om den dock, så visst har den något. Och Bang är en skådespelare av rang.

Om det blir Bergenströms pudrade citronrutor även denna helg? Inte helt osannolikt.

Och kanske får solen ut mig i växthuset för att titta till det lite. Jag ska bära ut den vackra Gränsforskrukan som jag fyndade i veckan och börja få lite känsla för frön och annat. Tänk att en helt ny säsong väntar där bakom hörnet.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

17 comments

    1. Jag blev alldeles pepp när jag såg att den skulle sändas! Ska nog se ikväll annars ligger den kvar på Play. Kram

    1. Den måste du se, Nilla! Jag minns den som en ultimat feelgoodfilm – och det är en mycket svår genre. Önskar dig en fin helg!

  1. Åh, älskar att du är tillbaka på bloggen igen, och med fredagssvepen! Så fin inspiration ❤️ Trevlig helg!

    1. Haha! Ja, det känns sjukt länge sedan – och ändå inte?! Jag skall se om den! Förväntar mig nostalgi och tänker att den är tidlös och håller måttet. Vi får se!

  2. Så underbart roligt att du bloggar igen!!! Så glad för det:-) Så njutbara inlägg, jag ska absolut baka citronrutor jag med, såg så jädra gott ut:P

    1. Så fina ord, Alexandra! Stort tack för att du tog dig tid att skriva till mig. Och absolut citronrutor. Jag skall snart ge mig på min form här till eftermiddagste :). Fin helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *