7 a week: Hemma

I växthuset kommer ingen vind in. Det doftar jord och Doktor Westerlund. Jag försöker att inte ta med mobilen ut hit. Jag tränger mig ned på en stol med fårskinn på bredvid övervintringstältet. Lera på skorna från skogen. Luktärterna reser sig mot glastaket. I huvudet försöker jag få in frekvensen med Håkan Hellström istället för kvällstidningarnas liveflöden. Ibland lyckas jag. Ibland inte. Jag kisar mot solen. Det är snart april. Artilleriet.

Jag klickar vidare mig från länk på Trendenser om ett Per Albin-hus i Bromma. Ett av de K-märkta radhusen – Sveriges funkisstoltheter – är till salu genom Historiska Hem. Jag fastnar för utomhusbilderna. Det är något särskilt med det vi bär ut nu så här tidigt på säsongen. Det känns hoppfullt med ett möblemang som liksom står på vänt till varmare tider. Och kommer vi att få en värmepuff till påsk så att vi kanske kan umgås utomhus över generationerna? Kanske ett påskbord fullt påklädda med säkerhetsavstånd? Vi lever i speciella tider nu.

Förra årets påskbord med rutig duk, citroner, vinbärskvistar och stor snäcka mitt på bordet. #hemmapåsk blir ingen större utmaning för oss.

Missa inte det nya numret av min favorit – Trädgårdsliv. Många fina reportage denna gång!

Visst erbjuds man eskapism och flytt in i ett annat tjugotal av brittiska Peaky Blinders. Nu är jag med på banan med persongalleriet och det sotiga och brutala Birmingham. Sällan har jag sett en serie där musiken spelar så stor roll. Det finns ett soundtrack såklart. Och man måste tycka lite extra om gangsters som dricker te.

Virtuellt loppisinköp från helgen och bästa @bigfootsloppis som min kompis Carina har. Denna lilla oljemålning av Ragnhild Nordensten tänker jag skall pryda hemmet inom sinom tid när vi träffas igen.

Ta hand om er i den nya veckan.

signature

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *